Ko darīt, kad beigsies nauda: Latvijas iedzīvotāji apspriež, kā izdzīvot pašizolācijā

© Pixabay / schuldnerhilfeПустые карманы
Пустые карманы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādā no sociālajiem tīkliem veikta aptauja, ko darīt, kad beigsies nauda, bet piespiedu pašizolācija – nē.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Grupas Coronavirus Riga lapā Facebook aktīvi apspriež, ko darīt un kā dzīvot, kad visi ietaupījumi izsīks, bet karantīna koronavīrusa dēļ turpināsies. Šādu tematu ierosināja sociālā tīkla lietotāja Olga Kolukanova.

Грядки в дачном огороде - Sputnik Latvija
Bez pabalsta palikušie Latvijas iedzīvotāji: "nāksies pāriet uz naturālo saimniecību"

Patlaban Latvijā ir spēkā pašizolācijas režīms, nevis stingra karantīna, šiem jēdzieniem ir atšķirīgas juridiskas un praktiskas sekas, tādēļ tās nedrīkst jaukt kopā. Pašizolācijas režīma gadījumā valsts neuzņemas pilsoņu īres maksas, komunālo maksājumu un citu finanšu apgrūtinājumu segšanu.

Kā notikumu turpmāko attīstību redz Latvijas pilsoņi un kā grasās cīnīties par izdzīvošanu, ja uzkrātā nauda beigsies, bet valsts atbalsta nebūs.

"Man ir ļoti bail pat padomāt par to. Kas tad būs ar mums, ja mēs nespēsim maksāt rēķinus un par ēdienu. Izmetīs no dzīvokļiem un izpirks par lētu naudu?! Izpirks pusi Latvijas?!" emocionāli reaģēja Elvīra Dubrova.

Daudzi komentētāji pirmām kārtām padomāja par vasarnīcu un ražu, turklāt drīz būs vasara, un varēs jau vākt produktus savā dobē, ja pagūst visu laikus iestādīt.

"Pamēģināsim izdzīvot. Mēs jau domājam, ka vajadzētu aizbraukt iestādīt kartupeļus," uzrakstīja Svetlana Antonova.

Natālija Rudkina ironiski atzīmēja, ka ne visi prot stādīt kartupeļus: "Bet ko darīs tie, kas tikai no datorspēlēm zina, kā šos kartupeļus vispār jāstāda?"

Daļa komentētāju raizējas, ka, ja situācija pasliktināsies, var sākties masveida nekārtības.

"Ja cilvēkiem neatļaus strādāt, sāksies krimināls un grautiņi! Kāds varbūt arī ies ēst mizu, bet kāds ies graut veikalus! Nedod Dievs, izvedīs no pacietības," spriež Olga Ose.

Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Distanci neievēro, neko nesaprot: koronavīrusu iznēsājuši gandrīz pa visu Latviju

Atradās arī tie, kas ir pārliecināti, ka viss tiks kontrolēts un nekādas nelaimes nenotiks.

"Tauta, viss būs labi," iedrošina lasītājus Aleksandra Fiļipova.

Daži nolēma atbildēt ar jokiem uz šādu jautājumu un nolēma, ka šis ir īstais laiks uzsākt diētu un notievēt līdz vasarai.

Atgādināsim, ka Latvijā diennakts laikā tika atklāti vēl 24 ar koronavīrusu inficēti cilvēki. Tādējādi saslimušo skaits valstī ir 533 cilvēki. Kopumā līdz vakardienai tika veikti 20 680 testi.

SPKC ziņo arī par to, ka Slimnīcās atrodas 44 pacienti ar koronavīrusu. Četriem no tiem saslimšana norit smagā formā.

Ziņu lente
0