Taranēja ar varu: Latvijas pilsonim draud cietumsods par Krievijas robežas šķērsošanu

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasГраница РФ и Эстонии, архивное фото
Граница РФ и Эстонии, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtas situācija mudina dažus cilvēkus spert neapdomātus soļus. Tā Latvijas pilsonis mēģināja nelikumīgi šķērsot Krievijas robežu ar spēku.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Latvijas pilsonis mēģināja nelikumīgi šķērsot Krievijas Federācijas valsts robežu Šumilkino caurlaides punktā no Igaunijas puses, vēsta "Pskovskaja lenta novostei". Incidents noticis jau 11.martā, taču informācija par to sniegta tikai tagad.

Ziņots, ka vīrietim nebija atbilstošo dokumentu, kas dāvātu tiesības iebraukt KF teritorijā, taču viņš ķēries pie izmisīga soļa, lai šķērsotu robežu – savā automašīnā lielā ātrumā viņš pārvarēja šķērsli un nekavējoties bēga.

Дорожный знак на въезде в Латвию - Sputnik Latvija
Pabriks pastāstīja, kā ārkārtas situācijas režīmā tiek sargātas Latvijas robežas

Tajā pašā dienā pārkāpējs tika atrasts divu kilometru attālumā no Pustošku apdzīvotās vietas. Latvijas pilsonis aizturēšanas laikā nepretojās un tika nogādāts tuvākajā policijas nodaļā.

Ierosināta krimināllieta saskaņā ar pantu "Krievijas Federācijas valsts robežas nelikumīga šķērsošana". Vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 2 gadiem.

Iepriekš vēstīts, ka no 30.marta koronavīrusa epidēmijas dēļ Krievija pilnībā pārtraukusi kustību pār robežām. Valsts ielaidīs un izlaidīs cilvēkus, tomēr vienīgi atsevišķos galdījumos.

Slēgti automašīnu, dzelzceļa, kājāmgājēju un jauktie caurlaides punkti, kā arī caurlaides punkti uz Krievijas un Baltkrievijas sauszemes valstu robežas.

Situācija epidēmijas kontekstā Krievijā patlaban ļauj cerēt, ka katastrofas nebūs. Šobrīd pieņemta virkne efektīvu ierobežojošo pasākumu.

Ziņu lente
0