Imunologs paskaidroja, kāpēc ārsti kļūdījās, ziņojot par Covid-19 agresivitātes krišanos

© Foto : из архива автораЭксперт, доктор медицинских наук, врач-иммунолог Владислав Жемчугов
Эксперт, доктор медицинских наук, врач-иммунолог Владислав Жемчугов  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažu ārstu viedoklis par to, ka Covid-19 agresivitāte samazinās, nav gluži pareizs, paziņoja medicīnas zinātņu doktors, imunilogs, speciālists īpaši bīstamu infekciju jautājumos Vladislavs Žemčugovs.

RĪGA, 31. marts – Sputnik. Koronavīrusa agresivitāte mazinās, uzskata Maskavas 67.slimnīvas zinātnes nodaļas vadītājs profesors Vladimirs Šumilovs. Pēc viņa domām, jau aprīlī jaunā vīrusa izplatība varētu samazināties. Šim viedoklim nepiekrīt imunologs Vladislavs Žemčugovs. Sarunā ar radio Sputnik viņš paskaidroja, ka dabā pastāv divi ceļi vīrusu nodošanai caur uzņēmīgiem organismiem – dzīvniekiem un cilvēku.

Женщина моет террасу кафе в Ла Калета на Тенерифе - Sputnik Latvija
Nosaukta temperatūra, pie kuras koronavīruss aktivizējas

"Pirmais variants – tie paaugstina specializāciju, tas ir, sāk parazitēt uz vienas sugas, nevis vairākām. Tad palielinās virulence, tas ir, vīrusi sāk nogalināt vairāk," teica Žemčugovs. Viņš paskaidroja, ka "vīrusam nav izdevīgi nogalināt visus", jo tad viņam pašam būs ierobežota izplatības vide un iespējas. "Tas noteikti atstāj lielāko daļu slimnieku vieglā formā vai pat bez simptomiem," teica imunologs.

Tieši ar to izskaidrojams dažu ārstu viedoklis par to, ka Covid-19 zaudē virulenci.

"Rodas iespaids, ka tādu bezsimptomu nesēju lielākas identifikācijas apstākļos statistika fiksē letalitātes krišanos. Un dažiem ārstiem rodas iespaids, ka tas zaudē virulence. Es tā neteiktu," konstatēja Žemčugovs.

11.martā Pasaules veselības organizācija izsludināja koronavīrusa Covid-19 pandēmiju. Jaunākie dati liecina, ka pasaulē fiksēti vairāk nekā 634 inficēšanās gadījumi, gandrīz 30 tūkstoši miruši.

Иммунолог объяснил, почему врачи ошиблись, заявив о снижении агрессивности COVID-19
Ziņu lente
0