"Dzintars" atjauno divu veikalu darbu Rīgā

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovФабрика и фирменный магазин Dzintars в Риге
Фабрика и фирменный магазин Dzintars в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija "Dzintars" paziņoja, ka darbu atsāks divi firmas veikali. Viens no tiem atrodas uz izsolei paredzēta zemesgabala.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Kompānija "Dzintars" nolēmusi atjaunot divu firmas veikalu darbu Rīgā, liecina informācija kosmētikas ražotāja lapā Facebook.

Durvis vērs veikalo Audēju ielā 6 un Mālu ielā 30. Abi veikali būs atvērti tikai darba dienās.

Iepriekš vēstīts, ka 30.martā sākas maksātnespējīgā kosmētikas ražotāja "Dzintars" ražošanas un administratīvo ēku izsole.

Ēku sākuma cena izsolē – 6,9 miljoni eiro.

Plānots izsolīt objektu Rīgā, Mālu ielā 30 – zemesgabalu 65 300 kvadrātmetru platībā ar apbūvi, kā arī kustamajiem īpašumiem – inženieru tīkliem, ofisa tehnika, iekārtas un mēbeles.

Торжественное открытие магазина Dzintars на территории центра отдыха Lido - Sputnik Latvija
"Dzintara" bankrots: vairāk nekā simt darbinieki vēl nav atraduši darbu

Izsoles solis – 100 tūkstoši eiro. Izsole beigsies 29.aprīlī.

Iepriekš vēstīts, ka 12.novembrī Rīgas Pārdaugavas tiesa pasludināja AS "Dzintars" maksātnespēju un iecēla maksātnespējas procesa administratora postenī Jāni Ozoliņu.

Pie šādas apstākļu sakritības noveduši vairāki faktori. Uzņēmums neveica kārtējo nodokļu maksājumu, tāpēc parāds palielinājās līdz 2,59 miljoniem eiro. Parādu un nodokļu parāda kopsumma sastāda 6,8 miljonus eiro.

Vienlaikus tika pārtraukts tiesiskās aizsardzības jautājums, jo "Dzintars" vairāk nekā 30 dienas neizpildīja ar kreditoriem saskaņoto pasākumu plānu tiesiskās aizsardzības procesa ietvaros.

Vienlaikus uzņēmums neiesniedza sadarbības līgumus vai jebkādus citus dokumentus, kuri apstiprinātu "Dzintara" iespēju izpildīt pasākumu plānu tiesiskās aizsardzības procesa ietvaros. Uzņēmums neizpildīja arī virkni prasību saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Sakarā ar visiem šiem apstākļiem tiesa bija spiesta konstatēt uzņēmuma maksātnespējas pazīmes.

Tiesas pārstāve Viktorija Mežance paskaidroja, ka uzņēmuma galvenais kreditors bija Valsts ieņēmumu dienests (VID), un tas nepiekrita jaunajām izmaiņām "Dzintara" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā šī gada septembrī.

Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Rokas nost no vietēja biznesa! VID represijas iedzinušas stūrī Latvijas uzņēmējus

Iesniegums par "Dzintara" maksātnespēju tika iesniegts tiesā 2019.gada oktobrī.

"Dzintars" saskārās ar finansiālām grūtībām pēc 2008. un 2014. gadu krīzēs, kad produkcijas noieta tradicionālie tirgi saruka. Rezultātā kritās uzņēmuma pārdošanu apjomi un samazinājās apgrozījuma līdzekļi, tāpēc uzkrājās parādi.

AS "Dzintars" ilggadējais vadītājs Iļja Gerčikovs intervijā Sputnik Latvija paziņoja, ka apņēmies atsākt produkcijas ražošanu – dažas dienas pirms uzņēmuma bankrota viņš reģistrēja firmu "Dzintars Beauty".  Viņš apliecināja, ka jaunais uzņēmums ražos visas labākās preces, ko laida klajā "Dzintars".

Ziņu lente
0