Ģirģens ieviesīs karantīnu bez Pabrika: armiju pilsētās neievedīs

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IeM vadītājs cer nodrošināt karantīnas pasākumu ievērošanu bez armijas palīdzības – jauno ierobežojumu ievērošanu uzraudzīs Valsts policija un pašvaldību policija.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens pagaidām nevērsīsies ar lūgumu piesaistīt armiju jauno ierobežojumu ievērošanas uzraudzībai ārkārtas situācijas režīma ietvaros saistībā ar Covid-19 epidēmiju, vēsta Mixnews.lv.

Vakar valdība atbalstīja jaunos pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai. Turpmāk vienlaikus sabiedriskās telpās un atvērtā telpā nedrīkstēs atrasties vairāk nekā divi cilvēki, kā arī cilvēki, kas dzīvo vienā mājsaimniecība, vecāki un viņu nepilngadīgie bērni un cilvēki, kuri veic savus darba un dienesta pienākumus.

Karantīnas pasākumu ievērošanu uzraudzīs Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju. Lai informētu iedzīvotājus par ierobežojumiem, policistu patruļas ar transportlīdzekļiem izmantos skaļruņus.

Рига - Sputnik Latvija
Vairāk par diviem nepulcēties, netuvoties: jauni ierobežojumi Latvijā

Tāpat ministrs ir sagatavojis piedāvājumus par personu datu nodošanu, kurām ir jāatrodas pašizolācijā vai karantīnā, pilsoņu aizsardzības komisijām pašvaldībās, savukārt tām būs jānodod šie dati Pašvaldības policijai un sociālajiem dienestiem. Šis piedāvājums vēl tiks apspriests Krīzes vadības padomes sēdē.

Turklāt Ģirģens paziņoja, ka tiek izstrādātas izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par sodu pastiprināšanu par ārkārtas situācijas ietvaros ieviesto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem. Patlaban par šādiem pārkāpumiem ir paredzēts naudas sods līdz 350 eiro.

Tiesa, arī armija nepaliks bez darāmā: pēc IeM vadītāja lūguma, Nacionālie bruņotie spēki jau ir iesaistīti ārējo robežu kontrolei, palīdzot robežsargiem veikt iebraucēju un tranzītā braucošo cilvēku pārbaudi un informējot viņu par nepieciešamību ievērot ierobežojumus.

Kontroles pastiprināšanai pie austrumu robežām uz turieni tiks nosūtīti 40 zemessargi un profesionālie kareivji, kā arī 10 autotransporta vienības. Pastiprinātu kontroli ieviesīs četros robežpunktos pie Latvijas un Igaunijas robežas un divos robežkontroles punktos pie Latvijas un Lietuvas robežas.

Saskaņā ar pirmdienas, 30. marta, datiem, Latvijā ar Covid-19 inficēto skaits ir sasniedzis 376 cilvēkus, svētdien slimnīcās atradās jau 28 pacienti, tostarp 25 cilvēki ar vidēju smaguma pakāpi un 3 smagi slimi pacienti.

Ziņu lente
0