PVO: neraugoties uz traģiskajiem mirstības skaitļiem, neaizmirsīsim atveseļojušos skaitu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasТедрос Адханом Гебрейесус
Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar koronavīrusu saslimušo cilvēku skaits ir pārsniedzis 664 tūkstošus cilvēku, taču tuvākajā laikā sāksies četru jaunu zāļu izmēģinājumi, kuru izstrādē ir iesaistītas 45 valstis.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss brīfinga laikā Ženēvā atgādināja, ka, neraugoties uz koronavīrusa epidēmijas baisajiem saslimušo un mirušo skaitļiem, nevajag aizmirst arī par tiem, kas atveseļojušies, kuru šobrīd pasaulē ir vairāk nekā 142 tūkstoši, raksta Mixnews.lv.

"Šobrīd ir vairāk nekā pusmiljons apstiprinātu Covid-19 gadījumu, un vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku ir miruši. Tie ir traģiski skaitļi, taču atcerēsimies, ka pasaulē vairāk nekā 100 tūkstoši ir atveseļojušies," sacīja viņš.

Лекарства - Sputnik Latvija
Drīkst, bet uzmanīgi: PVO atļāva koronavīrusa slimniekiem lietot ibuprofēnu

Pēc viņa sacītā, vakcīnas izgatavošanai pret Covid-19 būs nepieciešami vismaz 18 mēneši, un šajā sakarā ir nepieciešami terapeitiski līdzekļi cilvēku dzīvību glābšanai. Patlaban Spānijā un Norvēģijā drīz plānots uzsākt četru dažādu zāļu un to kombināciju izmēģinājumus. Šos izmēģinājumus atbalsta 45 valstis, tādēļ, pēc Gebreiesusa sacītā, tos droši var nosaukt par "vēsturiskiem".

Un kamēr iedarbīgas zāles vēl nav atrastas, svarīgi ir nelietot tās zāles, kuras nav nodemonstrējušas savu efektivitāti koronavīrusa ārstēšanā, jo tas var kaitēt pacientiem.

Tāpat PVO vadītājs aicināja visas valstis "agresīvi" cīnīties pret koronavīrusa izplatīšanos un atklāt koronavīrusu iedzīvotājiem. Draudu vidū, kuri šobrīd asi stāv parastu cilvēku priekšā, ir individuālo aizsarglīdzekļu trūkums. Gebreiesuss nosauca šo problēmu par "hronisku globālu personīgo aizsarglīdzekļu trūkumu".

Pēc PVO vadītāja sacītā, organizācija jau ir nosūtījusi 2 miljonus sejas masku uz 74 pasaules valstīm, kā arī cīņas pret koronavīrusu fondā, kuru iniciēja PVO, savākti jau vairāk nekā 108 miljoni dolāru.

Ziņu lente
0