Latvijā ir 42 jauni Covid-19 gadījumi: premjerministrs sasaucis ārkārtas sēdi

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība svētdien, 29. martā, izskatīs papildu pasākumus, kas tiks ieviesti Latvijā cīņai pret koronavīrusa izplatību.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Svētdien, plkst. 14:00, Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš steidzamā kārtā rīko valdības sēdi, lai apspriestu koronavīrusa Covid-19 izplatīšanās novēršanas pasākumus, vēsta Mixnews.lv.

Pēc sēdes Kariņš un veselības ministre Ilze Viņķele preses konferences laikā tiešsaistes režīmā pastāstīs par pieņemtajiem lēmumiem.

​Iepriekš ziņots, ka, iespējams, valdība aizliegs pulcēties parkos un pludmalēs cilvēkiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi vai vienkārši vairāk par diviem cilvēkiem.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, Latvijā aizvadītajā diennaktī ir atklāti 42 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu Covid-19. Diennakts laikā veikti 1057 testi.

​Kopumā valstī šobrīd ir veikti 13 805 koronavīrusa testi. 347 gadījumos saslimšana tika apstiprināta. 25 pacienti ārstējas slimnīcā, trīs gadījumos tika konstatēta smaga Covid-19 forma.

​Šajās brīvdienās policisti seko līdzi tam, lai Latvijas iedzīvotāji nepārkāpj pasākumus, kas ir noteikti koronavīrusa izplatīšanās novēršanai.

Rīdziniekus lūdz nestaigāt sabiedriskās vietās, nenodarboties ar sportu Lucavsalā, Mežaparkā, Vecāķos, Ķengaraga promenādē un citās līdzīgās vietās. Aicina izvairīties arī no bērnu laukumu apmeklēšanas.

Likumsargi vērš uzmanību fiziskās distancēšanās nozīmei. Tāpat ir jāizvērtē, vai pastāv nepieciešamība izmantot sabiedrisko transportu.

Lūdz neapmeklēt tirdzniecības vietas bez vajadzības. Bet ja tomēr jums ārkārtīgi nepieciešams aiziet uz veikalu, vēlams sastādīt pirkumu sarakstu, lai viss notiek maksimāli operatīvi.

Mediķi aicina Latvijas iedzīvotājus vispār neiziet no mājas.

Ziņu lente
0