Un arī te koronavīruss: Latvijas iedzīvotājiem var aizliegt masveida pastaigas gar jūru

© Sergey MelkonovСолнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки
Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tā kā daudzas izklaides iestādes ir slēgtas, Latvijas iedzīvotāji sākuši masveidā pulcēties piekrastē un populārās meža un purvāju dabas takās; taču nav izslēgts, ka Ministru kabinets drīzumā varēšot ierobežot arī šo brīvā laika pavadīšanas iespēju.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Pagaidām ideju līmenī, taču Latvijas valdība jau apspriež jaunu ierobežojumu ieviešanu pastaigām pie dabas, vēsta TV3

Tā kā slēgta lielākā daļa izklaides iestāžu, daudzi dodas pie dabas. Populārās meža un purvāju dabas takās, kā arī citās pastaigu vietās pulcējas liels skaits cilvēku, kas var būt bīstami koronavīrusa epidēmijas apstākļos, tādēļ, iespējams, jau nākamnedēļ tiks ieviesti ierobežojumi arī šajā jomā.

Mediķi atzīmē, ka pastaigas ir veselīgas, taču pulcēties lielās grupās nevajag.

"Veseliem cilvēkiem ir nepieciešams noteikti atrasties svaigā gaisā, būt brīvā dabā. Galvenais izvēlēties vietas, kur nav jau lielas grupas priekšā, kur nav dabas mīļotāji biezā kārtā atbraukuši," norādīja infektoloģe Angelika Krūmiņa.

Pie jūras par samaksu

Daudzi gribētāji izstaipīt kājas dodas pie jūras. Vērts atcerēties, ka no 1. aprīļa par iebraukšanu Jūrmalā, kur bieži dodas rīdzinieki, tiks iekasēta maksa 2 eiro apmērā par automobili.

Мужчина с сотовым телефоном - Sputnik Latvija
Koronavīrusa dēļ eiropieši sākuši vairāk runāt pa telefonu

Lai gan sabiedrisko transportu nav ieteicams izmantot, Jūrmalas domē pastāstīja, ka atcelt maksu par iebraukšanu ar privāto automobili kūrortpilsētā šosezon negrasās.

"Ārkārtas situācijas apstākļi nenosaka to, ka būtu jāatceļ jebkādi noteikumi. Šie noteikumi tiek saglabāti un aicinām cilvēkus tos ievērot," uzsvēra domē.

Pašvaldība aicina iegādāties caurlaidi tiešsaistē.

Ziņu lente
0