Vācu ekonomists: Vācija izturēs vien divus mēnešus ilgu karantīnu

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Берлин
Города мира. Берлин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Gales Leibnica ekonomisko pētījumu institūta prezidenta sacītā, ilgstošāka izolācija novedīs pie "dramatiskām sekām".

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Vācijas ekonomika spēs izturēt karantīnā vien divus mēnešus, paziņoja sarunā ar avīzi Mitteldeutsche Zeitung Gales Leibnica ekonomisko pētījumu institūta prezidents Raints Grops, vēsta RIA Novosti.

Pēc eksperta sacītā, ilgstošāka izolācija novedīs pie "dramatiskām sekām". Saskaņā ar viņa prognozi, katru mēnesi federatīvās republikas IKP kritīsies par 3%, turklāt kumulatīvā efekta dēļ divos mēnešos šī rādītāja kritiens sastādīs 10%, savukārt trijos – vēl vairāk.

Raints pauda viedokli, ka cīņai pret koronavīrusu jānotiek ar "saudzīgākiem pasākumiem".

"Tiem, kas ir vesels, drīkst un ir jāstrādā. Slimie paliek mājās. Bet tiem, kas ir riska grupā, tātad visiem, kas ir vecāki par 65 gadiem un kam ir iepriekš pārciestas slimības, jānodrošina maksimāla izolācija. Viņiem turpinās piemērot esošos ierobežojumus," paziņoja ekonomists.

Taču viņš nesāka noliegt, ka mediķu viedoklī ir jāieklausās. Taču Raints uzskata, ka pasākumiem pret koronavīrusu jābūt precīzākiem, citādi zaudējumi ekonomikā izrādīsies tik lieli, ka arī tas ietekmēs iedzīvotāju veselību, savukārt tautsaimniecības atjaunošanai būs nepieciešams daudz naudas un līdzekļu.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir inficējušies jau vairāk nekā 614 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 28 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0