Rinda 52 km garumā: kravas automašīnas vadītājs stāsta par haosu pie robežām

© Foto : ГПК БеларусиОчередь из фур на границе с Литвой
Очередь из фур на границе с Литвой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakarā biju uz Lietuvas un Polijas robežas, visu nakti nostāvēju rindā un rīta pusē vēl 14 kilometri bija jāstāv: Latvijas kravas mašīnas vadītājs pastāstīja par desmitiem kilometriem garajām rindām.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Otrdien, 17. martā, Eiropas Komisija aizliedza pārvietošanos Šengenas bezvīzu zonā koronavīrusa izplatīšanās dēļ. Pēc šī lēmuma pie valstu robežām Eiropā katastrofiski sāka augt kravas mašīnu rindas.

Intervijā radio Baltkom Latvijas kravas mašīnas šoferis pastāstīja, kā kravas mašīnas šķērso robežas slēgtās pasaules jaunajos apstākļos.

Покупатель в магазине, архивное фото - Sputnik Latvija
Pārtikas Latvijā pietiks visiem: atliek vienīgi aizvest to līdz veikaliem

Pēc šofera sacītā, viņa ceļš gāja uz Vāciju – caur Lietuvu, Latviju un Poliju. Izbrauca viņš kā reiz pirmdien vakarā. Vakarpusē, plkst. 20:00, ieradās Lietuvas un Polijas robežā un jau tur iekļuva vairākus kilometrus garā sastrēgumā.

Rindā nācās nostāvēt 52 kilometrus. Muitas kontrolē viņš nokļuva vien trešdien dienā, 18. martā.

Tur viņam iedeva aizpildīt papīrus. Papīri bija trijās valodās – lietuviešu, poļu un krievu. Pēc tam viņš šķērsoja Lietuvas robežu. Savukārt Polijā vadītājam jau izmērīja temperatūru, paņēma papīrus un palaida tālāk.

Atgādināsim, ka iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka pie robežas starp Lietuvu un Poliju ir izveidojušās milzīgas kravas mašīnu rindas Polijas pusē salūzušo termometru dēļ. Un tas notika vēl pirms lēmuma par robežu slēgšanu.

Patlaban pasaulē ar koronavīrusu inficējušies jau vairāk nekā 308 tūkstoši cilvēku. Vairāk nekā 13 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0