Veselības ministrija brīdina: šie līdzekļi nepalīdzēs koronavīrusa gadījumā – kļūs sliktāk

© Pixabay / HayleybarcarМедицинские препараты в аптеке
Медицинские препараты в аптеке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas Veselības ministrija jau aicinājusi cilvēkus izvairīties no ibuprofēna un kortizona lietošanas koronavīrusa inficēšanās gadījumā. Tagad arī Latvijas Veselības ministrija sākusi runāt par zālēm, kuras "paver iespējas vīrusam".

RĪGA, 19. marts – Sputnik. Francijas veselības ministrs Olivjē Verāns jau brīdināja, ka koronavīrusa gadījumā nedrīkst lietot pretiekaisuma preparātus.

Пустые полки магазина Максима в Риге. Рижане выкупают макароны, крупы и мясные консервы - Sputnik Latvija
Histērija – tā ir norma: psihologi ar to, kā pārvarēt paniku koronavīrusa dēļ

"Ibuprofēns", "Kortizons" un tamlīdzīgas zāles spēj sarežģīt izslimošanu, tādēļ tos nekādā gadījumā nedrīkst izmantot ārstēšanai.

Verāns uzsvēra, ka augstas temperatūras gadījumā nekavējoties jākonsultējas ar ārstu un jālieto tikai tas, ko viņš jums nozīmēs.

Tagad Latvijas Veselības ministrija, apstiprinot Francijas ministra sacīto, paziņoja, ka neiesaka lietot "Ibumetinu" - "Ibuprofēna" analogs. Par to pastāstīja veselības ministre Ilze Viņķele, vēsta Grani.lv.

Viņa paziņoja, ka šīs zāles "vienkārši sakot, iespējo to vīrusu".

Viņķele aicina Latvijas iedzīvotājus ārstēties tikai ar pārbaudītiem, oficiāliem līdzekļiem.

Piemēram, pret koronavīrusu un pat pret parasto gripu nepalīdzēs ozonoterapija, koraļļu ūdens un citi šāda veida līdzekļi, kurus reklamē sociālajos tīklos cīņai ar COVID-19.

Лекарства - Sputnik Latvija
Šīs zāles nedrīkst lietot pret koronavīrusu! Brīdina Francijas veselības ministrs

Tiek ziņots arī par to, ka Pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica jau kliedējis teoriju par to, ka koronavīrusa ārstēšanai palīdz "Arbidols". Šis preparāts patiešām tiek testēts zāļu kārtā, taču pagaidām tā efektivitāte nav pierādīta.

Tostarp pagaidām nav nekādu pierādījumu reklamētā līdzekļa "Coral Mine" efektivitātei.

Produkcijas izplatītāja sociālajos tīklos Sanita Puncule apgalvo, ka preparāts palīdzējis kādai Lielbritānijas iedzīvotājai, kura saslima ar koronavīrusu. It kā, šis līdzeklis, kura sastāvā ir koloīdais sudrabs un sārmainais ūdens, uzlabo imunitāti.

Taču, kā noskaidroja žurnālisti, tam nav nekādu pierādījumu.

Ziņu lente
0