NVA: vēl trīs uzņēmumi informējuši par kadru samazināšanu

© Foto : pixabayДевушка с ноутбуком
Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kompānijas plāno atlaist no darba vairāk nekā 400 cilvēkus sakarā ar koronavīrusa epidēmijas sekām pasaulē.

RĪGA, 18. marts - Sputnik. Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) saņēmusi jau trīs paziņojumus par kolektīvo atlaišanu uzņēmumos, vēsta Press.lv, atsaucoties uz aģentūras vadītājas Evitas Simsones vārdiem. No darba tiks atlaisti vairāk nekā 400 cilvēki. Ziņots, ka informāciju snieguši uzņēmumi, kuri strādā pārvadājumu un tūrisma nozarē.

Simsone atzīmēja, ka ārkārtas situācijas režīma apstākļos NVA neapkalpo klientus uz vietas, tāpēc atlaistie cilvēki lūgti apmeklēt aģentūru pēc 2020. gada 14. aprīļa.

Самолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Kurš nākamais? Lidsabiedrība airBaltic sāk masveida darbinieku atlaišanu

Iepriekš vēstīts, ka par masveida kadru samazināšanu ziņoja aviokompānija "airBaltic". Provizoriskie dati liecina, ka kompānijā darbu zaudēs līdz 250 cilvēki. Šie pasākumi saistīti ar reisu skaita krasu samazināšanu un atcelšanu, lidmašīnu ekspluatācijas samazināšanos, biļešu pieprasījuma krišanos. Tādas sekas nes vispārējā cīņa ar koronavīrusa izplatīšanos pasaulē.

Aviokompānijas "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss pauda cerību uz kolēģu un sabiedrības izpratni šajā sarežģītajā laika posmā.

Ziņu lente
0