Serviss "Yandex.Taxi" atsāks darbu Latvijā

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasАвтомобиль службы "Яндекс.Такси"
Автомобиль службы Яндекс.Такси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietotne "Yandex.Taxi" reģistrēta Latvijas Autotransporta direkcijā, un serviss plāno atsākt darbību.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Latvijas Autotransporta direkcija reģistrējusi interneta servisu taksometra izsaukšanai "Yandex.Taxi", tāpēc atsauc prasību lietotnes "Yandex.Taxi" un vietnes taxi.yandex.lv bloķēšanai valsts teritorijā, vēsta RIA Novosti.

"Lietotne sekmīgi reģistrēta Latvijas Autotransporta direkcijā. Direkcija izsūtījusi mobilo sakaru un interneta operatoriem rīkojumu atcelt ierobežojumus, un mēs ceram, ka "Yandex.Taxi" pieejamība tuvākajā laikā pilnībā tiks atjaunota," informēja uzņēmumā.

No 22. janvāra interneta vietnes un mobilās lietotnes, ar kuru starpniecību iespējams pasūtīt un apmaksāt taksometra pakalpojumus, nepieciešams reģistrēt Autotransporta direkcijā. Mobilo lietotni un vietni "Yandex.Taxi" neizdevās reģistrēt, turklāt kompānija turpināja sniegt pakalpojumus. Šī iemesla dēļ tika pieņemts lēmums bloķēt resursus. Rīkojumu par bloķēšanu 27. februārī parakstīja Autotransporta direkcijas vadītājs Kristiāns Godiņš. Mobilo sakaru pakalpojumu provaideriem un operatoriem tas bija jāizpilda septiņu dienu laikā no saņemšanas brīža.

Serviss "Yandex.Taxi" varēja atsākt darbu Latvijā tikai pēc reģistrācijas.

Такси - Sputnik Latvija
Nerunāja krieviski un zaudēja darbu: deputāts par "Yandex.Taxi" vadītāja likteni Rīgā

Noteikumi paredz, ka jāreģistrē visas interneta platformas un mobilās lietotnes, ar kuru starpniecību iespējams pasūtīt, apstiprināt un apmaksāt pasažieru pārvadājumu pakalpojumu, kam tiek izmantota vieglā automašīna, tostarp – taksometrs. Turklāt pakalpojumu izpildītājam jānodrošina, lai caur konkrēto vietni vai lietotni pakalpojumus pasažieriem varēja piedāvāt tikai licencēti komersanti, kas saņēmuši atbilstošu licenci katram transportlīdzeklim, ar kura starpniecību tiek īstenots pārvadājums. Tāpat viņam jāpārliecinās, ka autovadītāji, kuri nodrošina pārvadājumus, iekļauti taksometra vadītāju reģistrā.

Patlaban reģistrā iekļauti 7233 vadītāji un piecreiz mazāk licencētu automašīnu.

Reģistrācijas prasība tika ieviesta ar mērķi samazināt ēnu ekonomiku. Reģistrācija uzliek pienākumu uzņēmumam reizi mēnesī iesniegt VID atskaites par pārvadājumiem, autovadītājiem un transportlīdzekļiem.


Ziņu lente
0