Dietologi salīdzinājuši Putina, Trampa un Merkeles uzturu

© Sputnik / Sergey MelkonovГамбургер - один из главных атрибутов уличной еды на фетивале Street Food Festival в Риге.
Гамбургер - один из главных атрибутов уличной еды на фетивале Street Food Festival в Риге. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas medicīnas institūta speciālisti salīdzinājuši Krievijas, ASV un Vācijas valstu vadītāju, kā arī Spānijas premjerministra uzturu.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Eiropas medicīnas institūta speciālisti salīdzinājuši Krievijas prezidenta Vladimira Putina, ASV vadītāja Donalda Trampa, Vācijas kancleres Angelas Merkeles, kā arī Spānijas premjerministra Pedro Sančesa uzturu vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu El Confidencial.

Krievijā, kur, saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas datiem, aptaukošanās līmenis sastāda 25,7%, prezidents savā 67 gadu vecumā ir apskaužamā formā, atzīmēja izdevums. Vladimira Putina ierastajā uzturā iekļauta liesa gaļa, treknas un liesas zivis, augļi, dārzeņi, putraimi un olas. Prezidents cenšas izvairīties no dziļi pārstrādātiem produktiem un alkohola. Ja tosts patiešām nepieciešams, viņš izvēlas vīnu vai alu. Brokastis parasti ir sātīgas: omlete vai svaigas paipalu olas, augļi un žāvēti augļi, griķu putra ar prosu un Altaja medu, bet vakariņas ir vieglas: piena vai skābpiena produkti. Fizisko formu Putinam palīdz saglabāt  regulāras sporta nodarbības – peldēšana, tuvcīņa, slēpošana un hokejs.

Кремль показал другого Путина: кадры съемки личных операторов - Sputnik Latvija
Video
Kremlis parādīja citādu Putinu: privāto operatoru kadri

Savienotajās Valstīs aptaukošanās līmenis sasniedzis 37,3%. Arī Donaldam Trampam ir problēmas ar holesterīnu, ķermeņa masas indekss (30,4) atbilst vieglai aptaukošanās formai. 73 gadus vecais Donalds Tramps ir ātro ēdienu cienītājs, viņa uztura pamatā ir hamburgeri un sendviči ar olām un sieru, bekonu un mērcēm, cepti spārniņi ar frī kartupeļiem, pica, bezalkoholiskie dzērieni un mīklas izstrādājumi. Prezidents nelieto alkoholu, taču viņam patīk diētiskā kokakola ar kofeīnu un šokolādes kokteiļi. Jaunībā viņš nodarbojās ar beisbolu un futbolu, bet tagad pieturas pie mazkustīga dzīvesveida. Šie faktori palielina hiperholesterinēmijas, sirds un asinvadu slimību risku, atgādina dietologi.

Savukārt 65 gadus vecā Vācijas kanclere (aptaukošanās līmenis valstī – 25,7%) Angela Merkele mīl slēpošanu un pastaigas, taču ar sportu nenodarbojas regulāri. Merkele saglabājusi uzticību vācu virtuvei – cīsiņiem ar mērci un biezeni, siera fondjū un alum, taču vakariņās dod priekšroku dārzeņiem.

Spānijā iedzīvotāju aptaukošanās līmenis sasniedzis 27,1%, bet 48 gadus vecais valsts premjerminstrs Pedro Sančess ir ļoti labā formā. Politiķis ievēro sabalansētu Vidusjūras diētu, izvēlas zaļumus, salātus, grilētu gaļu un zivis. Viņš ietur sātīgas brokastis, dzer daudz ūdens, no alkohola dod priekšroku dzirstošajam un sarkanvīnam. Sančess nodarbojas ar sportu trīs reizes nedēļā – viņš dod priekšroku spēka vingrinājumiem, skriešanai un braucieniem ar velosipēdu.

Ziņu lente
0