Lietuvas lidostās koronavīrusa pārbaudēs sākuši veikt visiem pasažieriem

© Foto : Facebook / Vilnius AirportАэропорт Вильнюса, архивное фото
Аэропорт Вильнюса, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek vēstīts, ka visi atlidojušie varēs pamest gaisa ostas ēku tikai tad, kad būs izgājuši visas nepieciešamās procedūras.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. Lietuvas lidostās koronavīrusa pārbaudes sākuši veikt visiem pasažieriem bez izņēmumiem, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz "Lietuvos oro uostai"  ("Lietuvas lidostas") preses dienestu.

Pārbaudes veiks Lietuvas Nacionālā sabiedriskās veselības centra darbinieki, kuriem palīdzēs militārpersonas.

Tas nozīmē, ka visi, kas ierodas Lietuvā, izies pārbaudi ar siltummērītāju, savukārt lidojuma laikā pasažieriem būs jāaizpilda anketa un pēc nosēšanās jāatdod tā lidostas darbiniekam.

Pasažieri varēs pamest lidostas ēku tikai tad, kad būs izgājuši visas nepieciešamās pārbaudes.

Открытие нового торгового центра Акрополь в Риге - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājus aicina neskriet uz veikaliem un bez iemesla nezvanīt pa tālruni 113

Turklāt, saskaņā ar Lietuvas varasiestāžu rīkojumu, kopš piektdienas ir pārtraukti lidojumi uz valstīm un reģioniem ar paaugstinātu koronavīrusa inficēšanās risku. Runa ir par Ķīnu, Irānu, Japānu, Dienvidkoreju, Singapūru, Vāciju, Franciju, Spāniju, Itāliju, Islandi, Norvēģiju, Zviedriju, Austriju, Dāniju, Nīderlandi, Šveici un Ēģipti.

Varasiestādes atgādina, ja Lietuvas pilsonis vai pastāvīgais iedzīvotājs tomēr izlems doties uz nosauktajām valstīm, tas nozīmē, ka viņš uzņemas atbildību, tostarp administratīvo un kriminālo.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, Lietuvā ir reģistrēti septiņi koronavīrusa inficēšanās gadījumi. Tāpat republikā darbojas ārkārtas situācijas režīms.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunā koronavīrusa COVID-19 saslimšanas uzliesmojumu par pandēmiju. Pasaulē reģistrēti jau vairāk nekā 148 tūkstoši inficēšanās gadījumu 149 valstīs un aizjūras teritorijās, miruši vairāk nekā  5,5 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0