Lietuvā salīdzināja cenas vienos un tajos pašos veikalos Viļņā un Rīgā

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasБананы в магазине
Бананы в магазине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pricer.lt izanalizēja olīveļļas, kafijas, siļķes, banānu, olu un šokolādes cenas Internetveikalos "Barbora" Lietuvā un Latvijā.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. Atsevišķi pārtikas produkti vienos un tajos pašos veikalos Viļņā ir lētāki, nekā Rīgā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz portāla Pricer.lt pētījumu.

Eksperti salīdzināja cenas Internetveikalos "Barbora" Lietuvā un Latvijā. Dati ir sniegti par dažādiem periodiem februārī un martā.

Tā, olīveļļa "La espanola Extra Virgin" Viļņā maksā 5,78 eiro, akcijas laikā – 3,99 eiro, kamēr Rīgā pircējiem tā maksās, attiecīgi 7,69 un 5,38 eiro. Par "Lavazza Club" kafijas 250 gramu bundžu Lietuvas patērētāji samaksās 5,38 eiro, savukārt mēs Latvijā – 7,34 eiro. Arī akcijas cenas atšķiras – attiecīgi 2,89 un 3,69 eiro.

Покупатель в магазине, архивное фото - Sputnik Latvija
Koronavīrusa psihoze: iedzīvotāji izpērk miltus un griķus, bet šprotes vēl palikušas

Portāls Pricer.lt salīdzināja siļķes "Edega Traditional" cenu, kura lētāk maksāja Viļņā. Viena paka maksāja 3,29 eiro. Rīgā šis pats produkts maksāja dārgāk – 4,25 eiro.

Kilogramu banānu Lietuvas galvaspilsētas iedzīvotāji varēja iegādāties "Barbora" par 1,09 eiro, akcija laikā – par 0,89 eiro. Latvijā cenas, attiecīgi bija 1,36 un 1,09 eiro. Desmit olu paka "Optima Linija" pārdeva, attiecīgi par 0,89 un 1,49 eiro.

Tumšā šokolāde "Pergale" lētāka izrādījās Rīgas pircējiem, savukārt šokolādes "Mio Delizzi" cena izdevīgāka bija mūsu kaimiņiem.

Iepriekš portāls Pricer.lt paziņoja, ka pārtikas produktu cenas Lietuvā ceļas ceturto mēnesi pēc kārtas. Februārī vidējā lētāko pārtikas produktu groza cena pieauga līdz 56,91 eiro. Taču populāru un zināmu produktu groza vidējā cena pazeminājās līdz 38,56 eiro.

Ziņu lente
0