Viedoklis

Putina dilemma, jeb Prezidentūra kā liktenis Dmitrijs

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин в Кремле
Президент РФ Владимир Путин в Кремле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abas Krievijas parlamenta palātas atbalstīja Konstitūcijas grozījumu, kurš ļauj esošajam valsts prezidentam atkārtoti piedalīties vēlēšanās. Vai Putins gribēs palikt pēc 2024. gada?

Putins iekšēji nevar atļauties mazgāt rokas nevainībā un pateikt "tagad es iešu prom", atzīmēja Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs savā Telegram kanālā. Viņš pat nevar atļauties pateikt "es aiziešu 2024. gadā". Viņš noķēra Krieviju bezdibeņa malā 1999.gadā un uzņēmās atbildību, kas viņu pavadīs līdz mūža galam.

Viņš pats saka, ka viņa prezidentūra – tas nav darbs, bet liktenis. Ja tā, viņš darīs visu, lai dotu Krievijai maksimālu impulsu attīstībai. Ne jau tādēļ viņš veidoja valsti – un patiesais valsts veidotājs ir tieši Putins, nevis Jeļcins, – lai pamestu to dzīvotnespējīgu.

Tas, ka Krievija bez Putina pagaidām vēl nav dzīvotspējīga, ir fakts. Mūsu politiskā sistēma nav līdz galam izveidota. Ar dziļu nožēlu jāsaka, tai pagaidām nav atbildīgas opozīcijas, kas spētu pārņemt varu vēlēšanās. Tā arī neparādīsies, kamēr mūsu politiskās partijas būs iedīgļa stāvoklī.

Kreisā flanga nav. Perspektīvā to varētu izveidot no KFKP (Krievijas Federācijas Komunistiskā partija – red.). Bet, izvirzot Krievijas prezidenta amatam kandidātu Grudiņinu, Zjuganovs pataisīja KFKP par politiskās evolūcijas strupceļu.

Ежегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Latvija
Viedoklis
Amerikāņu eksperti atklājuši "Putina transkontinentālo impēriju"

Nav arī labējā flanga, jo labējie pastāvīgi kašķējas un nevar apvienoties partijā, kas spētu izcīnīs vēlēšanās vismaz kaut ko. Tādos apstākļos "Vienotā Krievija" centās izveidot savā vidē interešu klubus – no konservatīvā līdz liberālajam, taču arī šī iecere izsīka. Šķiet, ir vajadzīgs laiks. Mums gribas ātrāk, taču milzīgajā Krievijā ar tik sarežģītu vēsturi ātrāk neiznāks. Pārāk liels ir risks.

Tātad tagad ir Putins. Vai viņš grib palikt arī pēc 2024. gada? Neesmu pārliecināts. Visdrīzāk, pat esmu drošs, ka viņš arī pats pagaidām nezina. Taču viņa acīs tas arī nav galvenais. Viņam ir svarīgi turpināt konstruktīvo līniju. Vai viņš meklē pēcteci? Jā. Pilnīgi noteikti. Viņš domā par to katru dienu. Taču vienu reizi viņš jau neliekuļoti nodeva vadu pēctecim un teju apdedzinājās. Bija spiests atgriezties. Viņš nebūtu atgriezies, ja redzētu, ka viss ir stabili. Tagad dilemma saglabājas. Kas būs 2024. gadā? Viņš pats vai pēctecis?

Lai nu būtu kā būdams, taču par savu valsti Putins cīnīsies līdz pēdējam. Par to esmu drošs. Tikai nevajag putrot cīņu par valsti un par sevi valstī. Tās ir dažādas lietas.

Ziņu lente
0