Video

Koronavīruss pagaidīs: Lietuva atzīmēja neatkarības atjaunošanas 30. gadadienu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz koronavīrusa epidēmiju, patriotisko gājienu par godu Lietuvas Neatkarības atjaunošanas dienai nolēma neatcelt, tādēļ simtiem cilvēku izgāja cauri Viļņas centram ar plakātiem "Par dižo Lietuvu", "Nāciju rada varoņi", "Es lepojos, ka esmu lietuvietis".

Lai gan Lietuvas valdība izsludināja ārkārtas situācijas režīmu saistībā ar koronavīrusu, varasiestādes nolēma atcelt vien dažus pasākumus par godu neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai un neaizliedza svētku gājienu pa pilsētas centru 11. martā.

Saskaņā ar dažādām aplēsēm, tajā piedalījās no simts līdz vairākiem simtiem cilvēku, daudzi turēja rokās nacionālos karogus un plakātus: "Par dižo Lietuvu", "Nāciju rada varoņi", "Es lepojos, ka esmu lietuvietis".

Gājiena kadrus skatieties video.

Lietuvas Neatkarības atjaunošanas diena ir oficiālie valsts svētki, kuri noteikti piemiņā par 1990. gada 11. marta notikumiem, kad Augstākā Padome pieņēma aktu "Par Lietuvas valsts atjaunošanu". Lietuva kļuva par pirmo padomju republiku, kura izmantoja tiesības izstāties no PSRS. Pirms tam tās bija tikai formalitātes.

Ziņu lente
0