Rīgā atcelts 16. marta leģionāru gājiens: koronavīruss uzveicis nacionālistus

© Sputnik / Sergey MelkonovМарш легионеров СС в Риге
Марш легионеров СС в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saistībā ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanu jaunā koronavīrusa dēļ Rīgas dome atceļ visus pasākumus 16. martā, leģionāru piemiņas dienā.

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Leģionāru gājiens, kurš tradicionāli notiek Rīgā 16. martā, šogad ir atcelts saistībā ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanu Latvijā koronavīrusa izplatīšanās dēļ. Par visu pasākumu atcelšanu 16. martā paziņoja galvaspilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, vēsta LSM.

Lai arī pasākumu rīkotāji savos pieteikumos norādīja dalībnieku skaitu līdz 100 cilvēkiem, ir skaidrs, ka to reālais skaits būs krietni lielāks, paskaidroja Radzevičs.

Vakar, 12. martā, Latvijas valdība izsludināja ārkārtas stāvokli republikā saistībā ar koronavīrusa izplatīšanos, paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš pēc Krīzes vadības padomes sēdes beigām. Iestāde lika aizliegt no 13. marta masveida pasākumus, kuru apmeklētāju skaits pārsniedz 200 cilvēkus.

Марш легионеров СС в Риге - Sputnik Latvija
LKS pret SS leģionāru gājienu: apsūdzības pret Ždanoku un Bulgārijas piemērs

Ārkārtas stāvoklis tiek ieviests uz vienu mēnesi, līdz 14. aprīlim.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Rīgas dome saskaņoja trīs iesniegumus 16. marta pasākumu rīkošanai, leģionāru piemiņas dienā.

Vienu no pasākumiem plānoja nacionālistiskā biedrība "Daugavas Vanagi Latvija". Tam bija jābūt gājienam no Svētā Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim. Rīkotāji prognozēja, ka tajā piedalīsies aptuveni 100 cilvēku.

Tāpat pieteikumu pasākuma rīkošanai 16. martā iesniedza Latvijas Antinacistiskā komiteja. Ja iepriekšējos gados organizācija rīkoja pulcēšanos pie Brīvības pieminekļa, tad šogad tā grasījās rīkot piketu pie Pēterbaznīcas. Pasākumam bija jābūt veltītam Waffen SS upuru piemiņai, un bija plānots, ka tajā var piedalīties 100 cilvēki.

Nacionālo karavīru atbalsta biedrība ieplānoja Brīvības laukumā sarīkot sapulcēšanos, lai atcerētos latviešu leģiona kaujas 1944. gada 16. martā. Pieteikumā bija norādīts, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki.

Saskaņā ar 13. marta rīta datiem, Latvijā COVID-19 vīruss ir apstiprināts 17 cilvēkiem.

Ziņu lente
0