Vai sals iznīcinās visus augus? Latvijai tuvojas arktiskais ciklons

© Sputnik / Sergey Maligavko / Pāriet pie mediju bankasПодснежники
Подснежники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Siltā laika dēļ Latvijā plaukst un pat zied daži augi, taču nedēļas beigās šiem svētkiem var pienākt gals.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Sinoptiķi brīdina par to, ka Latvijai tuvojas arktiskais ciklons, kurš atnesīs aukstās gaisa masas un vētru, vēsta Tvnet.lv.

Sals, kurš pēc ilgstošā siltuma var atnākt šīs nedēļas beigās, spēj iznīcināt augus, kuri jau zied un plaukst Latvijā.

Sinoptiķi prognozē, ka līdz piektdienas vakaram, 13. martā, gaisa temperatūra Latvijā nebūs zemāka par 0 grādiem. Taču jau sestdien, 14. martā, gaidāms no 0 līdz -7 grādiem. Savukārt naktī uz svētdienu, 15. martu, visā Latvijā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5 grādiem, dažviet pat līdz -10.

Taču meteorologi pagaidām nezina, vai izkritīs sniegs, kurš spēj daļēji pasargāt uzplaukušos augus no sala, vai arī tiem nāksies izdzīvot aukstumā bez aizsega.

Turklāt ceturtdien vakarā, 12. martā, Latvijā gaidāms spēcīgs vējš ar brāzmām, kas sasniegs 20-25 metrus sekundē, savukārt Kurzemes, piekrastē, vējš vispār var sasniegt 30 metrus sekundē.

Tomēr sinoptiķi ir pārliecināti, ka pēc tik strauja sala atnāks silts laiks. Savukārt aprīlī jau iestāsies sausi un saulaini laikapstākļi, neraugoties uz to, ka naktis paliks aukstas.

Meteorologs Jānis Trallis savā Twitter mikroblogā atgādināja, kādi laikapstākļi bija šajās marta dienās pirms gada. "Līdz 13 centimetriem sniega Rīgā," parakstīja viņš savas izteiksmīgās bildes.

Ziņu lente
0