Lielajā Tēvijas karā bojāgājušo piemiņai iestādīs 27 miljonus koku: Latvija pievienojas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā izsludināja startu starptautiskajai akcijai "Piemiņas dārzs", kas ir veltīta Uzvaras 75. gadadienai. Akcijā piedalīsies NVS valstu iedzīvotāji un viņiem varēs pievienoties visi gribētāji. Latvijai jau ir atvēlēta oficiālā platforma.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Saskaņā ar KF Aizsardzības ministrijas vērtējumu, Lielajā Tēvijas karā PSRS pazaudēja 27 miljonus cilvēku. Pirms Uzvaras 75. gadadienas Krievijas Sabiedriskā kustība "Uzvaras brīvprātīgie" un Uzvaras Pulkvežu piemiņas fonds nolēma pagodināt katru bojāgājušo ar "dzīvu pieminekli".

No 18. marta līdz 22. jūnijam ar brīvprātīgo un visu gribētāju spēkiem tiks iestādīti 27 miljoni koku 10 tūkstošos platformu Krievijā. Taču akcijā varēs piedalīties arī citas bijušās padomju republikas.

"Ir ļoti svarīgi, lai mums pievienojas arī citu valstu nevienaldzīgie pilsoņi," paziņoja Krievijas Sabiedriskās kustības "Uzvaras brīvprātīgie" Centrālā štāba priekšsēdētāja Olga Ameļčenkova.

Pēc viņas sacītā, akcijā var piedalīties aptuveni 2,5-3 miljoni cilvēku.

"Ierobežot to ar Krieviju būtu nepareizi. No valstīm mēs saņemam lielu daudzumu zvanu – cilvēki interesējas par akcijas detaļām, kas jau ir kļuvusi par starptautisku notikumu. Visādā gadījumā, vairums bijušās PSRS republiku ir pievienojušās tai," atzīmēja "Rossotrudņičestvo" vadītāja vietnieks Aleksandrs Radkovs.

Ордена и медали на груди ветерана Великой отечественной войны - Sputnik Latvija
Uzvaras jubilejas gadadienā Lielā Tēvijas kara veterāni saņems vairāk nekā tūkstoš eiro

Radkovs atzīmēja, ka galvenie akcijas partneri ārzemēs būs brīvprātīgie. Uzzināt, kurās pilsētās tiks iestādīti koki, varēs portālā садпамяти2020.рф. Patlaban oficiālajā kārtībā platformas akcijas īstenošanai ir piešķirtas Biškekā (Kirgizstāna), Tiraspolē (Piedņestra Moldova), Daugavpilī (Latvija).

"Mēs esam runājuši ar mūsu aktīvistiem ārzemēs. Skaidrs, ka stādīt kaut kādus dārzus, alejas ne vienmēr ir iespējams. Taču daudziem ir sava māja, savs dārzs. Un katrs var iestādīt pagalmā koku par piemiņu savam dzimtajam varonim. Tādēļ esmu pārliecināta, ka akcija izplatīsies ne tikai NVS valstīs, bet arī citās valstīs," sacīja Olga Ameļčenkova.

Gaidāms, ka akcijā piedalīsies sabiedrībā pazīstami cilvēki, sportisti, aktieri, mūziķi. Savu dalību apstiprinājuši Vasīlijs Lanovojs, Nikolajs Rastorgujevs, Dmitrijs Gubernijevs, Oļegs Gazmanovs, Timurs Bekmambetovs, Jana Čurikova, Ņikita Visockis un citi.

Ziņu lente
0