Politika

Latvijas Krievu savienība nosaukusi savu Rīgas mēra kandidatūru

© Sputnik / Sergey MelkonovПресс-конференция Андрея Мамыкина
Пресс-конференция Андрея Мамыкина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Krievu savienība vēl nav sastādījusi pilnu kandidātu sarakstu, taču par sava mēra kandidatūru jau lēmumu pieņēmusi. "Jaunā Vienotība" sastādījusi kandidātu sarakstu un izvirzījusi līderus.

RĪGA, 9. marts - Sputnik. Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs atklāja, ka partija izlēmusi virzīt viņa kandidatūru Rīgas mēra amatam pašvaldības ārkārtas vēlēšanās, vēsta Rus.lsm.lv

Pagaidām vienprātība par pilno LKS sarakstu vēl nav sasniegta. Jautājums tiks lemts ceturtdien, 12. martā.

Mitrofanovs pastāstīja, ka LKS prioritāte ir krievu izglītības saglabāšana Rīgā, kā arī sociālais atbalsts un bezmaksas sabiedriskais transports.

Jāpiebilst, ka iepriekš Mitrofanovs informēja: LKS cer uz konstruktīvu dialogu ar "Saskaņas" saraksta līderi Konstantīnu Čekušinu, un vēlētāju interešu labad ir gatava diskusijām ar visu kustību pārstāvjiem nākamajā domes sasaukumā. Tāpat poliutiķis piebilda, ka gadu gaitā Rīgā izveidojusies stabila LKS atbalsta grupa.

Первое заседание Сейма 13-го созыва - Sputnik Latvija
Politika
Partiju reitings: "Saskaņa" un ZZS ir topā, trīs Saeimā neesošās partijas apsteidza KPV LV

Iepriekš noskaidrojās, ka partija "Vienotība" un apvienība "Jaunā Vienotība" sastādījušas savu sarakstu. Pirmo vietu tajā ieņēmis Vilnis Ķirsis. Tālāk seko domes deputāti Inese Andersone, Olafs Pulks, Lauris Ērenpreiss un Uģis Rotbergs, ģenerālis Ints Ķuzis, bijušie ministri Kārlis Šadursksis un Ints Dālderis, bijušais Saeimas frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri un citi.

Ķirsis uzsvēra, ka starp viņa partijas prioritātēm ir cīņa ar korupciju domē, tās struktūrvienībās un kapitālsabiedrībās. Īpaša uzmanība tiks veltīta ielu un tiltu remontam Latvijas galvaspilsētā.

Zaļo un zemnieku savienība mēra vietai izvirzījusi Saeimas deputātu Viktoru Valaini. No "Saskaņas" – krievu skolu aizstāvis Konstantīns Čekušins. No Latvijas reģionu apvienības un Nacionālās apvienības, kas iesniegušas vienotu sarakstu, mēra krēslam izvirzīts Einārs Cilinskis.

Partija "Attīstībai/Par!" apvienojusies ar partiju "Progresīvie". Nr.1 viņu sarakstā ir Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas Centrālā vēlēšanu komisija informēja par nodomu vērsties pie epidemiologiem, lai apspriestu drošības pasākumus gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, ņemot vērā iespējamo koronavīrusa izplatīšanos.

Iespējams, saspringtās epidemioloģiskās situācijas dēļ vēlēšanas tiks atliktas.

Iepriekš plānots, ka Rīgas domes vēlēšanas notiks 25. aprīlī.

Ziņu lente
0