Izmeklēšanā MH17 katastrofas lietā sākusies totāla patvaļa, uzskata KF senators

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasГолландские эксперты осматривают место крушения малайзийского самолета
Голландские эксперты осматривают место крушения малайзийского самолета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes loceklis Francis Klincēvičs norādīja uz virkni neatbilstošu un dīvainu lēmumu Kopējās izmeklēšanas grupas rīcībā, kas izmeklē Malaizijas Boeing katastrofu Doņeckā.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Izmeklētāji Malaizijas Boeing katastrofas lietā plānojuši sazināties ar lieciniekiem Krievijā, neinformējot par to Krievijas varasiestādes. Šo lēmumu komentēja Krievijas Federācijas Padomes loceklis Francis Klincēvičs, vēsta RIA Novosti.

"Nu, tur pie viņiem viss nav kārtībā ar pierādījumiem. Visas viņu darbības kļūst patvaļīgas. Tas atzinies, cits pateicis. (..) Informāciju smeļas no interneta," teica Klincēvičs telekanālam "360".

Politiķis atzīmēja, ka izmeklēšanas grupa aizslepenojusi lieciniekus un tagad vairo spriedzi pirms procesa noslēguma.

Politiķis pievērsa uzmanību virknei neatbilstošu un dīvainu lēmumu Kopējās izmeklēšanas grupas rīcībā, kā arī informēja, ka sagaida Ārlietu ministrijas reakciju uz izmeklēšanas grupas mēģinājumiem sazināties ar Krievijā dzīvojošajiem lieciniekiem, apejot noteikto procedūru.

Iepriekš medijos parādījās informācija par to, ka izmeklēšanas grupa izskatījusi iespējas sazināties ar lieciniekiem Krievijā, pārkāpjot valsts suverenitāti.

Reisa MH17 katastrofa

2014. gada 17. jūnijā pie Doņeckas avarēja Malaizijas lidmašīna Boeing, kas devās reisā MH17 no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Tajā atradās 298 cilvēki, viņi visi gāja bojā.

Ukraina mēģināja apsūdzēt par katastrofu Donbasa zemessargus, taču viņi informēja, ka viņu rīcībā nav līdzekļu, kuri varētu notriekt lidmašīnu tādā augstumā.

Международные эксперты прибыли в Донецк для расследования причин крушения малайзийского Boeing 777 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Malaizija pauž šaubas, tāpēc Nīderlande nervozē: politologs par izmeklēšanu MH17 lietā

Izmeklēšanu vada Kopīgā izmeklēšanas grupa, Krievijai liegta iespēja tajā piedalīties. Turklāt Nīderlande atteikusies ņemt vērā Krievijas iesniegto informāciju par katastrofu.

Izmeklēšana apgalvo, ka Boeing tika notriekts ar kompleksu "Buk", kas esot piederējis 53.zenītraķešu brigādei no Kurskas. Komplekss it kā esot atvests no Krievijas, pēc tam nogādāts atpakaļ.

2019. gada jūnijā izmeklēšanas grupa nosauca četrus cilvēkus, ko uzskata par "Buka" transportēšanas uz pozīcijām un trieciena līdzdalībniekiem. Tie ir Krievijas pilsoņi Igors Girkins, Sergejs Dubinskis, Oļegs Pulatovs un Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko. Pie tam viņu līdzdalības pierādīšanai tika izmantota informācija no apšaubāmiem avotiem, piemēram, fotogrāfijas no sociālajiem tīkliem, jau zināmos fragmentus no Girkina un Borodaja intervijām, kā arī ziņas no interneta.

Tiesas procents lietā, kurā minēti četri figuranti, sāksies Hāgā šodien, 9. martā.

Ziņu lente
0