"Klusā pandēmija". Kas nodara lielāko kaitējumu planētai

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasПосетители на Парящем мосту в природно-ландшафтном парке "Зарядье" в Москве
Посетители на Парящем мосту в природно-ландшафтном парке Зарядье в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki izvirzījuši jaunu pieņēmumu par to, kas nodara lielāko postu Zemei. Atmosfēras ietekme uz iedzīvotāju veselību ir daudz lielāka, nekā bija domāts agrāk.

RĪGA, 8. marts – Sputnik. Zinātnieki izvirzījuši jaunu pieņēmumu par to, kas iznīcina mūsu planētu. Pētnieki uzskata, ka cilvēci var nogalināt piesārņotais gaiss, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu "Planētas ziņas".

Pēc zinātnieku domām, piesārņotu gaisu var pielīdzināt pandēmijai.

8,8 miljonus priekšlaicīgu nāves gadījumu, kas reģistrēti 2015.gadā, speciālisti saistījuši ar piesārņotu gaisu, kas saīsinājis cilvēku dzīves vidējo ilgumu aptuveni par trim gadiem.

Сотрудница больницы - Sputnik Latvija
Desmit globāli veselības draudi: no kā jābaidās Latvijai

Atmosfēras ietekme uz iedzīvotāju veselību ir daudz lielāka nekā bija sagaidāms. Pētījumu rezultāti liecina par "gaisa piesārņojuma pandēmiju", uzsvērts publikācijā.

Pie tam ekoloģiskā situācija var būtiski atšķirties – tā atkarīga no reģiona. Jāņem vērā, ka sirmgalvju un jauniešu organisms ir jutīgāks pret gāzu negatīvo ietekmi. Negatīva ekoloģiskā situācija kļuvusi par nāves iemeslu aptuveni 75% cilvēku vecumā virs 60 gadiem.

Interesanti, ka vardarbība un kaitīgi ieradumi neietekmē cilvēkus tik lielā mērā, kā piesārņots gaiss. Briesmīgākais ir tas, ka no sliktas ekoloģiskās situācijas nav iespējams aizbēgt, savukārt no vardarbības un kaitīgajiem ieradumiem var izvairīties.

2018. gadā Pasaules veselības organizācija informēja, ka 93% bērnu vecumā līdz 15 gadiem ieelpo toksisku gaisu. Toksīni pamazām uzkrājas, izraisa dažādas slimības un noved pie priekšlaicīgas nāves.

Ziņu lente
0