Ukrainas ārlietu ministrs sūdzas par Krievijas izolācijas pārkāpumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Украины Вадим Пристайко
Министр иностранных дел Украины Вадим Пристайко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas ārlietu ministrs Vadims Pristaiko ir pārliecināts, ka valstij ir jāatgādina Eiropai par "izolācijas" politiku, kas esot ieviesta pēc Krimas pievienošanās KF un jāvaicā, kāpēc rietumvalstis mainījušas viedokli.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Ukrainas ārlietu ministrs Vadims Pristaiko atzinis, ka Kijevas cerības uz Krievijas starptautisko izolāciju nav attaisnojušās. Par to viņš pastāstījis intervijā telekanālam "Ukraina 24".

Politiķis sūkstījās, ka Krievija varētu ciest zaudējumus izolācijas rezultātā, taču rietumvalstu līderi šo politiku pārkāpjot.

"Kāds piedāvā padejot kāzās, kāds saka: kāpēc gan neatjaunot dalību G7, kāds saka, ka "esmu spiests braukt, jo mēs esam neliela valsts, un labāk mēs brauksim uz Maskavu kaut ko pārrunāt," Pristaiko teikto citēja RIA Novosti.

Viņaprāt, tas liecina par Eiropas valstu līderu pozīcijas mīkstināšanos. Taču, pēc Pristaiko domām, Ukrainai ir jāatgādina Eiropai par "izolācijas" politiku, kas esot ieviesta pēc Krimas pievienošanās KF un jāvaicā, kāpēc rietumvalstis mainījušas viedokli.

Pie tam ministrs pieļāva, ka kursam Maskavas izolācijas virzienā pienākušas beigas.

Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Ukrainas bijušo ārlietu ministru satrauc Krievijas un Rietumu iespējamais "darījums"

"Ja mēs saprotam, ka tas ir neatgriezenisks process, kā mums to, maigi sakot, vadīt?" vaicāja Pristaiko.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās 2014. gada pavasarī, ņemot vērā situāciju Ukrainā un Krimā. ASV, Eiropas Savienība un Kanāda pārmeta Krievijai iejaukšanos Ukrainas lietās un ieviesa pret to sankcijas. Maskava atbildēja uz to ar pārtikas produktu embargo, uzsāka importa aizvietošanas programmu un paziņoja, ka mēģinājumi runāt ar Krieviju sankciju valodā ir neproduktīvi. Pēdējos gados Eiropā aizvien biežāk skan aicinājumi atcelt sankcijas, jo tās nodara būtisku kaitējumu Eiropas kompānijām.

Ziņu lente
0