No Jekaterinburgas uz Rīgu: airBaltic atklāj jaunu reisu

© Sputnik / Sergey MelkonovДевушки наблюдают за посадкой самолета
Девушки наблюдают за посадкой самолета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
airBaltic lidmašīnas kursēs maršrutā Jekaterinburga-Rīga no 2020. gada aprīļa. Ieplānoti regulāri reisi ceturtdienās un svētdienās.

RĪGA, 1. marts – Sputnik. Aviokompānija airBaltic sniegusi informāciju par jauna maršruta atklāšanu no Koļcevo lidostas Jekaterinburgā uz Rīgu, vēsta Uraļskij meridian.

Ziņots, ka reisi sāksies no 2.aprīļa un tiks veikti regulāri ceturtdienās un svētdienās no rīta. Maršrutā tiks izmantotas lidmašīnas Airbus 220-300, kas var pārvadāt 145 pasažierus.

Zināms, ka šo maršrutu bija plānots atklāt jau 2018. gadā, taču agrāk tas bija neiespējami dažādu iemeslu dēļ.

Patlaban airBaltic izpilda reisus no Maskavas, Sanktpēterburgas, Kazaņas un Sočiem.

Самолет Airbus А220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Lidsabiedrība airBaltic pabeigusi flotes atjaunošanu

Iepriekš jau vēstīts, ka lidmašīnai Airbus 220 ir virkne problēmu ar dzinējiem, taču airBaltic turpina to ekspluatāciju.

2020. gada februāra sākumā airBaltic lidmašīna, kas devās reisā no Rīgas uz Malagu, bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Bordo lidostā, kad radās kļūme vienā no dzinējiem. 2019. gada novembrī aviokompānijas airBaltic lidmašīna Airbus A220, kas izlidoja no Šeremetjevo lidostas Maskavā, lai dotos uz Rīgu, bija spiesta atgriezties lidostā tehnisku problēmu dēļ.

Pirms izlidošanas uz Rīgu gaisakuģa komandieris informēja par tehniskām problēmām un lēmumu atgriezties stāvvietā, lai novērstu problēmas. Taču aviotehniķi no lidostas dienesta arī nespēja tikt galā ar problēmu. Rezultātā tika pieņemts lēmums sagaidīt speciālistu ierašanos no Rīgas. Pasažieriem tika ieteikts atgriezties terminālā.

Tāpat Latvijā bija jāveic lidmašīnu Airbus A220 dzinēju pārbaude pēc incidenta ar analoģisku Šveices aviokompānijas lidmašīnu, kas 2019. gada 15. oktobrī ceļā no Londonas uz Ženēvu bija spiesta nosēsties Parīzē tehnisku bojājumu rezultātā.

Ziņu lente
0