Meževičs: Latvijas prezidents tēlo panākumus, kad spēle jau zaudēta

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasПрофессор Санкт-Петербургского государственного университета, президент Российской ассоциации прибалтийских исследований Николай Межевич
Профессор Санкт-Петербургского государственного университета, президент Российской ассоциации прибалтийских исследований Николай Межевич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviens nevar traucēt Latvijas prezidentam Egilam Levitam dēvēt par veiksmi to pirms bankrota stadiju, līdz kurai varasiestādes ir novedušas valsti.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Latvijas tilta funkcija starp Rietumiem un Austrumiem ir zaudējusi aktualitāti, paziņoja republikas prezidents Egils Levits. Latvija pieder pie Rietumiem un ir orientēta uz Eiropas stiprināšanu, citē valsts vadītāja vārdus BB.lv.

Latvija palaidusi garām iespēju kļūt par ekonomisko tiltu starp Rietumiem un Austrumiem, paziņoja Krievijas Baltijas valstu pētījumu asociācijas prezidents, ekonomikas zinātņu doktors, Sanktpēterburgas Valsts universitātes profesors Nikolajs Meževičs.

Бумажный кораблик из банкноты евро - Sputnik Latvija
Piektā daļa Latvijas uzņēmēju vēlas izvest savu naudu no valsts

"Tilta funkcija, par kuru atcerējās Levits, - tā ir ekonomikas funkcija. Tā ļauj pelnīt naudu pateicoties ģeogrāfiskajam stāvoklim. Vesela virkne valstu ar prieku izmanto to ekonomiskās pašpietiekamības nodrošināšanai. Ja prezidentam Levitam liekas, ka ekonomiskā ziņā Latvija sasniegtu kaut vai Vācijas līmeni (starp citu, ne visbagātāko Eiropas valstu mērogā), neviens nevar viņam traucēt tik augsti vērtēt savus panākumus un savas valsts sasniegumus," paziņoja Sputnik Latvija Meževičs.

Eksperts konstatēja, ka, neraugoties uz skaļajiem varasiestāžu paziņojumiem, realitāte ir tāda, ka ekonomiskā situācija Latvijā pasliktinās.

"Latvija pati sevi ir novedusi līdz pirms bankrota stadijai. Banku institūti ir slēgti vai diskreditēti, tilta vai transporta komunikatora loma starp Austrumiem un Rietumiem nav izdevusies. Neizbēgama ES dotāciju samazinājuma apstākļos prezidentam nekas cits neatliek, kā vien saglabāt labu seju pie sliktas spēles – pat ja šī spēle ir pilnībā zaudēta," nobeigumā sacīja Meževičs.

Iepriekš kļuva zināms, ka KF aptur tirdzniecības pārstāvniecību darbu Baltijas valstīs. KF Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas vadītājs Deniss Manturovs paskaidroja, ka struktūras nevar tikt slēgtas sakarā ar starpvalstu līgumiem, taču Krievijas puse lieliski saprot esošo divpusējo tirdzniecības un ekonomisko attiecību līmeni.

Межевич: президент Латвии делает хорошую мину, когда игра проиграна
Ziņu lente
0