Neprotam, bet ķeramies klāt: "Latvijas Dzelzceļš" ieķēries KF piedāvājumā

© Sputnik / Sergey MelkonovПустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию
Пустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas Dzelzceļš" ķeras pie katra salmiņa, lai izkļūtu no krīzes: kompānija paziņoja, ka strādās pie Krievijas dzelzceļa piedāvājuma, neraugoties uz pieredzes trūkumu garo kravas sastāvu kustības organizēšanā.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) izrādīja gatavību piedalīties garo kravas vilcienu sastāvu tranzīta kustības organizēšanā uz Kaļiņingradas apgabalu, paziņoja "Latvijas Dzelzceļa" preses dienests pēc tikšanās ar AS "Rossijskije žeļeznije dorogi" (RŽD) pārstāvjiem.

KF un Latvijas dzelzceļu kompāniju pārrunas notika RŽD filiālē Kaļiņingradā.

"Kaļiņingradas dzelzceļa vadība izteikusi vēlmi izmantot LDz infrastruktūru, lai tranzītā pārvadātu tādus kravas vilcienu sastāvus, kuros ietilpst 100 vagoni. Lai gan LDz līdz šim nav pieredzes ar tik garu vilcienu sastāvu pārvadājumu organizēšanu, LDz valdes priekšsēdētājs Māris Klainbergs izteica gatavību izvērtēt iespēju šādu sastāvu kustības nodrošināšanu," paziņoja Latvijas uzņēmuma preses dienests.

"Latvijas Dzelzceļa" preses sekretāre Ella Pētermane paziņoja aģentūrai "RŽD-Partner", ka kompānijai būs jāveic zināms darbs, pirms tiks publicēti pārrunu rezultāti.

Рижский порт - Sputnik Latvija
Krievijas ogļu iekraušanas samazināšanās liks Rīgas ostai samazināt investīciju apjomu

Latvija līdz šim nav strādājusi ar kravu vilcieniem, kuru sastāvā ir 100 vagoni. Pats garākais sastāvs, kurš izbrauca cauri Baltijas republikai no Krievijas uz Kaļiņingradas apgabalu, sastāvēja no 75 vagoniem, tā svars sastādīja 7,46 tūkstošus tonnu. Parasti LDz strādā ar kravas vilcienu sastāviem, kuru svars ir līdz 3000 tūkstošiem tonnu.

Sputnik Latvija jau rakstīja, ka dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms Latvijā 2019. gadā krities līdz minimālajam 17 gadu laikā. Kompānija "Latvijas Dzelzceļš" informēja, ka līdz šī gada beigām tiks atlaisti 1500 darbinieki – ceturtā daļa uzņēmuma personāla.

Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits atzīmēja, ka valsts negrasās glābt nacionālo dzelzceļu. Viņš teica, ka LDz finansēšana no valsts budžeta ir ārkārtējs solis. Pirmām kārtā ir jāķeras klāt izmaksu samazināšanai visos virzienos, jāveic racionalizācijas process un jāstrādā pie jaunu kravu piesaistīšanas.

Ziņu lente
0