Lai neatslābst: RT pieņem darbā bijušo Francijas Ekonomiskās izlūkošanas dienesta vadītāju

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alēna Žijē norīkošana par telekanāla "RT France" raidījuma vadītāju izraisīja lielas diskusijas Francijā.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Bijušais Francijas Ekonomiskās izlūkošanas dienesta vadītājs Alēns Žijē telekanālā "RT France" vadīs raidījumu par ģeopolitiku, paziņoja telekanāls.

Raidījuma "La source" ("Avots") ēters ieplānots divas reizes mēnesī. Programma stāstīs par diplomātijas lietām, konfliktiem, terorismu, drošību, ekonomisko izlūkošanu. "La source" pilotprojekta ēters ieplānots jau martā.

Žijē paziņoja, ka praktiskajai ģeopolitikai jāļauj pilsoņiem labāk izprast objektīvo realitāti "ārpus visādām ideoloģiskām domām". "RT France" vadītāja Ksenija Fjodorova pauda pārliecību, ka Žijē ļaus skatītājiem dziļāk ielūkoties ģeopolitiskajos procesos, kas notiek pasaulē.

"Pieņēmām darbā bijušo Francijas Ekonomiskās izlūkošanas dienesta vadītāju. Lai neatslābst," uzrakstīja Facebook radio Sputnik, Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana.

Viņa citēja Francijas lietotāju komentārus.

"RT France" ir miera satricinātāji! Mūs gaida labs šovs," uzrakstīja viens no viņiem. "Tas, bez šaubām, ir papildu aktīvs priekš RT!" atzīmēja cits. Viņam piekrīt vēl viens komentētājs: "Lai liktu klusēt visiem rusofobiem, "RT France" pieņem darbā cilvēku ar neapstrīdamu pieredzi."

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Politika
Dženija neļauj: Londona nelaiž RT un Sputnik piedalīties mediju brīvības konferencē

Taču viedoklis par jauno RT raidījuma vadītāju, kas tiks izteikts Francijas politiskajās aprindās, izrādījās diametrāli pretējs.

"Un lūk ko raksta franču politiķis: "Bijušais izlūkošanas dienesta vadītājs pāriet pie Kremļa medija. Kā lai to sauc?" To sauc par teicamu darbu, mesjē," uzsvēra Simonjana.

Alēns Žijē vadīja Francijas Ekonomiskās izlūkošanas dienestu 2002.-2003. gadā. 2009. gadā viņu norīkoja par premjerministra vecāko darbinieku ekonomiskās izlūkošanas lietās. Žijē ir 77 gadi.

Ziņu lente
0