Lietuvā no Itālijas atlidojušos pasažierus sagaidīja strēlnieku divīzija

© Foto : Facebook / Kaunas AirportDuty Free в аэропорту Каунаса, архивное фото
Duty Free в аэропорту Каунаса, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests gatavojas izveidot speciālu brigādi pasažieru sagaidīšanai ar aizdomām par koronavīrusu, Lietuvā šo lomu izpilda strēlnieku divīzija.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Kauņas lidostā, kur nosēdās lidmašīna no Itālijas, pasažierus infekcijas aizsargtērpos sagaidīja Vitauta Dižā Otrā strēlnieku divīzija, vēsta Sputnik Lietuva.

Divīzija tika nosūtīta uz lidostu pēc Sabiedriskās veselības nacionālā centra (NCVS) speciālistu rīkojuma, lai pārbaudītu vispārējo pasažieru veselības stāvokli un atklātu koronavīrusa Covid-19 simptomus.

Pārbaudei tika pakļauti visi, kas ieradās no Venēcijas, Lombardijas, Pjemontas un Emīlijas-Romanjas. Pasažieriem tika izmērīta temperatūra un tos izmeklēja, lai atklātu iespējamos koronavīrusa simptomus, taču neko aizdomīgu neatrada.

Divu nedēļu laikā ar viņiem sazināsies NCVS un sekos līdzi viņu veselības stāvoklim. Pasažierus palūdza arī piereģistrēties un izvairīties no kontaktiem ar citiem cilvēkiem divu nedēļu garumā.

Latvijā cilvēkus ar aizdomām par koronavīrusu sagaidīs mierīgākās profesijas pārstāvji: Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) var izveidot speciālu izbraukuma brigādi, paziņoja Latvijas Radio veselības ministre Ilze Viņķele.

Люди в спецодежде на борту круизного лайнера Diamond Princes, помещенного в карантин у японского порта Йокогама - Sputnik Latvija
Tūkstoti tūristu izolēja Tenerifes viesnīcā koronavīrusa dēļ

Brigāde ķersies pie darba, ja strauji pieaugs cilvēku skaits, kuri ir jāpārbauda, vai viņi nav inficējušies ar vīrusu, un nodarbosies ar testēšanu mediķiem drošos un pacientiem ērtos apstākļos.

Koronavīrusa uzliesmojums Itālijas ziemeļos kopumā novedis pie 283 inficēšanās gadījumiem, 7 cilvēki ir miruši. Otrdien Covid-19 saslimšanas gadījumi tika reģistrēti arī Itālijas centrālajā daļā un valsts dienvidos, Sicīlijā.

Lombardijas, Veneto, Pjemontas, Emīlijas-Romanjas un Friuli-Venēcijas-Džūlija reģionu varasiestādes paziņoja par skolu un universitāšu slēgšanu, vairākās vietās ir aizliegti visa veida publiskie pasākumi, tostarp kultūras un sporta pasākumi – bez skatītajiem aizritēs seši futbola mači.

Kopumā pilnībā tika izolētas 11 apdzīvotas vietas valsts ziemeļos, kuros dzīvo kopumā vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku. Tiem, kas izlems izbraukt no slēgtās pilsētas pirms karantīnas beigām, draud cietumsods līdz pat trim mēnešiem.

Ziņu lente
0