Politika

"Rūpēsimies ne tikai par kaķiem": Rīgas vēlēšanām parādījies pirmais kopīgais saraksts

© Foto : Facebook/Рижские КотыОфициальные рижские коты - Кузя и Мурис
Официальные рижские коты - Кузя и Мурис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai aizsūtītu "Saskaņu" opozīcijā un lauztu mūžīgo principu "kur divi latvieši, tur trīs partijas", apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie" nolēma kopā startēt Rīgas vēlēšanās; par saraksta līderi kļūs Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie" vienojās startēt kopā gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Mēra amata kandidāta kārtā viņi virzīs "Attīstībai/Par!" pārstāvi, Saeimas deputātu un uzņēmēju Mārtiņu Staķi, vēsta lsm.lv.

Abas partijas ir gandarītas ar to, ka spējušas vienoties pirms vēlēšanu oficiālās izsludināšanas.

"Priecājos, ka @AttistibaiPar un @progresivie ir pirmie un pagaidām vienīgie līdzīgi domājošie politiskie spēki, kuri spējuši nolikt malā savstarpējās ambīcijas, un vienoties par kopīgu startu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās!" uzrakstīja Staķis Twitter.

Preses konferencē otrdien, 18. februārī, Staķis paziņoja, ka apvienotais saraksts būs noskaņots uz reformām, savukārt "Saskaņu" nosūtīs opozīcijā.

"Mēs par to parūpēsimies," apsolīja Staķis.

​Politiskos spēkus vieno vēlme padarīt Rīgu par zaļu, sociāli atbildīgu un cilvēkiem draudzīgu pilsētu ar pamatotām reformām, lai Latvijas galvaspilsēta uzvarētu salīdzinājumā ar citām Baltijas reģiona lielpilsētām.

Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Politika
Politoloģe: Māris Kučinskis ir labākais kandidāts Rīgas mēra amatam

"Runājot ar rīdziniekiem, esmu saklausījis skaidru pieprasījumu pēc partiju apvienošanās, lai nebūtu sajūta, ka visi velk deķi uz savu pusi, un tiktu lauzts mūžīgais princips “kur divi latvieši, tur trīs partijas”.

Iedzīvotāji vēlas redzēt kopīgu darbu, nevis kašķus un šķelšanos. Tāpēc mēs pieņēmām šo lēmumu. Rīdzinieki ir pelnījuši jaunu sākumu – Rīgas restartu!" paziņoja Mārtiņš Staķis.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, iepriekš Mārtiņš Staķis izraisīja latviešu partiju neapmierinātību, kad paziņoja, ka "neuzskata par noziegumu runāt ar cilvēkiem viņu valodā".

"Progresīvo" līderis Mārtiņš Kossovičs, kurš arī kandidēs vēlēšanās, uzsvēra, ka šobrīd ir piemērots brīdis, lai apvienotos par jaunu Rīgu.

"Korumpētajai un neizteiksmīgajai Rīgas varai ir pienākušas beigas, un tagad mums jāpulcējas ap idejām, lai radītu tādu Rīgu, ar kuru atkal varam lepoties. Rīgai jākļūst par patiesi sociāli atbildīgu, atvērtu un dabai draudzīgu pilsētu.

Кот Кузя в Рижской думе - Sputnik Latvija
Politika
Kuzja un Muris aizbrauca no Rīgas domes, bet solīja atgriezties

Nešaubos, ka mūsu apvienotais saraksts sakaus korupciju un rezultātā iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti cilvēkos – sociālajos darbiniekos, pirmskolas pedagogos, kā arī, protams, pilsētvides sakārtošanā.

Šī ir īpaša iespēja ieviest jaunu un sociāli atbildīgu Rīgas pārvaldību. Tādēļ esam apvienojuši spēkus ar “Attīstībai/Par!” uz Rīgas domes vēlēšanām. Atvērsim Rīgu cilvēkiem!" paziņoja Kossovičs.

"Progresīvo" valdes locekle Antoņina Ņenaševa apsolīja, ka "mēs rūpēsimies ne tikai par kaķiem, bet arī par cilvēkiem".

Politiskie spēki aicināja pievienoties sarakstam domubiedrus no dažādām nozarēm, Rīgas rajonu līderus un aktīvistus, ar kuriem šobrīd notiek pārrunas.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 13. februārī Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu. Tas stāsies spēkā 24. februārī, kad likumu izsludinās prezidents.

Ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 25. aprīlī, to organizēšana izmaksās pusotru miljonu eiro.

Ziņu lente
0