Vai Stings atbrauks? Kādēļ Latvijā tiek atceltas ārzemju izpildītāju viesizrādes

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasБританский музыкант, певец и композитор Стинг.
Британский музыкант, певец и композитор Стинг. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Vai tiešām Stinga koncerts Rīgā arī nenotiks?" pārdzīvo šobrīd skatītāji. Koncerta rīkotājs – firma BDG Concerts – publiskajās datubāzēs šobrīd figurē, kā darbību izbeigusi, savukārt koncerta biļetes joprojām tiek tirgotas – par 50-100 eiro.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Afišas Rīgā sola, ka Stings atbrauks 2. oktobrī. Taču pielūdzēji nervozē: atkal krāpšana? Jo ļaudis joprojām atceras vairākus pērn nenotikušos koncertus ar visnotaļ dārgām biļetēm, raksta Bb.lv.

Skatītājiem tā arī neatgrieza naudu – un atgriešanas perspektīvas ir ļoti miglainas. Vai šoreiz ir vērts ticēt? "Vai pats Stings zina, ka viņam jābrauc uz Rīgu?" apspriež skeptiķi sociālajos tīklos.

Spriežot pēc dziedātāja oficiālās mājaslapas, zina un gatavojas: Rīga stāv sarakstā, tikšanās vieta - "Arēna Rīga". Taču, kā rāda nesenais gadījums ar nenotikušo Enrikes Iglesiasa koncertu, tas vēl neko negarantē.

Kas notika ar BDG Concerts

Lursoft datubāzē šobrīd norādīts: kompānija BDG Concerts darbību izbeigusi. Pie tam ir norāde: "Darbības izbeigšana no 2019. gada 12. decembra pēc valsts notāra lēmuma no 20.08.2019." Kompānijai ir arī nodokļu parāds 37 669,17 eiro apmērā.

Певец Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Swedbank nelaiž Latvijas iedzīvotājus uz Ļepsa koncertu Tallinā

Vērts atzīmēt, ka šī firma stāv aiz koncertu aģentūras FBI. Savukārt tā strādā kopš 1997. gada. Tās kontā ir pasaules slavenāko izpildītāju veiksmīgie koncerti Rīgā – Robijs Viljams, Pīters Gabriels, Depeche Mode, Eriks Kleptons, Muse, Lady Gaga, Kailija Minoga, Metallica, Rammstein, Eltons Džons, Aerosmith, Ozijs Osborns, kā arī daudzi citi ārzemju skatuves mākslinieki.

Kas aizgāja greizi? "Visticamāk, tāda situācija ir tāpēc, ka firma nav reģistrēta uz patieso labuma guvēju vārdiem. Tagad valstī ir tāda kārtība - visi, kam patiesie labuma guvēji nav reģistrēti, ir uz darbības pārtraukšanas robežas. Viņiem bija jāsakārto dokumenti mēneša laikā," paskaidroja LTV7 Lursoft valdes locekle Daiga Kiopa.

Koncerta organizatori arī atzīst: problēmas ar dokumentāciju pastāv. "Iesniedzot informāciju par mūsu ārzemju partneriem, bija jāiesniedz pasu kopijas. Mēs tās iesniedzām, taču kopijām bija jābūt notariāli apliecinātām. Mums ir igauņi, kuri arī visus gadus strādā ar mums. Tas arī bija mūsu trūkums, mēs tās notariāli apliecinājām un iesniedzām atkārtoti," apgalvo BDG Concerts projektu vadītāja Irina Aļeščenko.

Skatītājus sola pasargāt

"Lai pasargātu patērētājus, "Biļešu serviss" informēja koncertu rīkotāju, ka līdz brīdim, kamēr visas formalitātes netiks nokārtotas, nauda uzņēmumam netiks pārskaitīta nedz par Stinga koncertu, nedz par citiem pasākumiem," paziņoja "Biļešu serviss" valdes locekle Līga Rubine.

Певица Наргиз Закирова - Sputnik Latvija
Nargizas koncerta atcelšana Jūrmalā: Fadejeva zīmols vaino dziedātāju

Runājot par nodokļu parādiem, pēc uzņēmuma sacītā, tie jau ir samaksāti un informācija pagaidām vienkārši netika atjaunota. Taču vērība šādos gadījumos ir nepieciešama, atgādina Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC).

"Pirms pērkat biļeti, vienmēr ir jāuzzina, kas ir pasākuma rīkotājs un vai ar to viss ir kārtībā. Visdrošāk pirkt biļeti ar bankas kartes palīdzību, nevis ar naudas pārvedumu. Tad pastāv iespēja atgriezt naudu caur banku. Kad pastāv kaut kādas aizdomas un liels parāds, mēs ieteiktu izvērtēt, vai tiešām biļetes ir jāpērk šobrīd. Sevišķi ņemot vērā pieredzi ar citiem pasākumiem pagājušajā gadā," atzīmēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

Nauda par biļetēm? Gaidiet izmeklēšanas beigas

Jaunā skandāla fonā notiek izmeklēšana saistībā ar atcelto Enrikes Iglesiasa koncertu. Pasākums tika ieplānots 2019. gada 5. decembrī "Arēnā Rīga", un biļešu cena svārstījās no 90 līdz 350 eiro.

Taču jau krietnu laiku pirms koncerta kļuva zināms, ka viesa uzstāšanās nenotiks. Kaut kas pasākuma rīkotājiem aizgāja greizi, Enrikes Iglesiasa komanda pieņēma lēmumu atcelt uzstāšanos.

"Koncertu tūres rīkotājs, producents un pasākuma rīkotājs ArtBG neizpildīja savas līguma saistības. Rezultātā, diemžēl, kļuva neiespējams rīkot šovu tādā apmērā, kā to ir pelnījuši mūsu fani," paskaidroja izpildītāja komanda.

Kopš tā brīža pagājuši vairāki mēneši. Nauda tiem, kas nopirka biļetes, tā arī netika atgriezta.

Рок группа Rammstein - Sputnik Latvija
"Domāju, krievi nāk": rīdzinieki apspriež Rammstein skaļo koncertu

Viens no piekrāptajiem skatītājiem sūdzas sociālajā tīklā Facebook: "Es uzrakstīju iesniegumu par to, ka man neatgrieza naudu, bet "Biļešu serviss" atbildēja: "Līdz brīdim, kamēr netiks saņemta atbilde no Valsts policijas par turpmāko procesu, naudas atgriešana par biļetēm, kuras tika iegādātas tirdzniecības tīklā "Biļešu serviss", netiks veikta."

Un lūk ko par šāda veida situācijām saka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs: "Lai atgrieztu naudu par biļetēm, sākumā patērētājam ir jāvēršas pie pakalpojuma sniedzēja (dotajā gadījumā – pie koncerta rīkotājiem) un/vai pie biļešu tirgotāja. Iesniegums tiek sastādīts brīvā formā ar biļešu iegādes datumu, biļešu skaitu, kopējo cenu, izvirzot prasību par naudas atgriešanu."

Piekrāptais skatītājs pauž sašutumu saistībā ar šo situāciju: "Kādēļ "Biļešu serviss" neuzņēmās atbildību un neizmaksāja naudu par nopirktajām biļetēm, jo viņi taču ir starpnieki, kuri uzņēmās atbildību? Šī lieta var vilkties gadiem ilgi. Es uzskatu, ka "Biļešu serviss" ir jāuzņemas atbildība un jāizmaksā nauda, jo viņu uzdevumos ietilpst nodrošināt pakalpojumu par saņemto naudu. Bet tikmēr iznāk, ka biļešu pircēji izrādījās tie cietēji."

BDG Concerts iesniegtos dokumentus Uzņēmumu reģistram ir jāizskata līdz 13. martam. Tas ir termiņš, kad firmas darbības izbeigšanas statuss var tikt atcelts.

Tautas balss: "Paldies, ka vismaz daļu atgrieza."

Minēsim atcelto koncertu apspriešanas fragmentu no sociālajiem tīkliem.

Alessandro Safina koncerts: par to, ka tas nenotiks, skatītāji uzzināja tikai ierodoties uz šo te pasākumu – pērnā gada 19. novembrī. Naudas joprojām nav.

Eds Šīrans - Sputnik Latvija
WhatsApp loterija: Eda Šīrana koncerta biļešu vietā liels rēķins par telefonu

"Koncerts nenotika, par ko paziņoja zālē pēc 20 minūtēm pēc ieplānotā koncerta sākuma. Naudu neatgrieza, uz iesniegumu atbildēja, ka koncerta rīkotājs pazudis, lūdzu, vērsieties pie viņa, un atsūtīja kaut kāda IU kontaktus Krievijā… Teicams serviss. Ja jūs sniedzat šāda veida pakalpojumus un ņemat arī komisiju par biļetēm, jums ir jānodrošina arī drošība un uzticamība. Citādi tā vienkārši ir zādzība!"

Skatītāji pauž sašutumu: kādēļ neviens nekontrolē procesu?" Cietušie uzskaita savas vilšanās: "Vivaldīno atcēla, 60 eiro par biļeti tā arī neatgrieza."

"Par Didjuļas koncertu arī neatgrieza 76 eiro, pārdod konfekšu papīriņus, nevis biļetes, un neviens nenes atbildību."

Kāds priecājas, ka saņēmis vismaz daļu: "Electric Light Orchestra arī nenotika. Pusi naudas brīnumainā kārtā atgrieza. Taču žēl, jo tā bija kā dāvana radiem."

Ziņu lente
0