Politika

Politiskais šahs Rīgā: eksperts novērtēja Ušakova un Burova nākotni

© из личного архива Филиппа РаевскогоПолитолог Филипп Раевский
Политолог Филипп Раевский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jebkurš līderis, politiskā šaha spēlētājs, saprot, cik liels ir risks palikt opozīcijā nākamajā Rīgas domē, sēdēt ar 700 eiro algu un neko nelemt, paziņoja politologs Filips Rajevskis.

RĪGA, 15. februāris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais Rīgas mērs Nils Ušakova nepiedalīsies Rīgas domes vēlēšanās, vietas sarakstā saņems citi kandidāti, paziņoja "Saskaņas" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs. Gaidāmās vēlēšanas būs pirmās, kurās agrākie ilggadējie partneri – "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" – startēs ar dažādiem sarakstiem.

Jebkurš līderis, politiskā šaha spēlētājs, saprot, cik liels ir risks palikt opozīcijā nākamajā Rīgas domē, sarunā ar Sputnik Latvija paziņoja politologs Filips Rajevskis.

"Kopš brīža, kad Oļegs Burovs zaudēs mēra posteni, ieslēgsies hronometrs uz diviem mēnešiem. Burovs maksimāli izmantoja savu mēra pilnvaru laiku, lai parādītu sevi, iepazīstinātu ar sevi sabiedrību. Viņš, kā frakcijas "Gods kalpot Rīgai" līderis, patlaban ieņem vienu no labvēlīgākajām pozīcijām starp visiem galvaspilsētas politiķiem," teica Rajevskis.

Savukārt "Saskaņa" pirms vēlēšanām nokļuvusi neizdevīgā stāvoklī, atzīmēja politologs.

"Jau sen bija skaidrs, ka Nils Ušakovs nebalotēsies – ne jau tāpēc viņš evakuējās uz Briseli, lai tagad atgrieztos un vestu sev līdzi "Saskaņu" situācijā, kad ir skaidrs, ka viņi nesaņems vairākumu domē. Iepriekšējās vēlēšanās viņi to ieguva ar grūtībām, un tagadējā situācijā "Saskaņai" ir gandrīz neiespējami panākt vairākumu," akcentēja Rajevskis.

Pēc viņa domām, partija neapšaubāmi būs pārstāvēta Rīgas domē, taču tā paliks aiz borta, veidojot koalīciju.

Пикет у Рижской думы против закрытия пунктов бесплатной раздачи горячего питания - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas Saeima nobalsojusi par Rīgas domes atlaišanu

"Par "Saskaņas" vienīgo iespējamo sabiedroto nākamajā sasaukumā var kļūt "Gods kalpot Rīgai" un tew viss ir atkarīgs no cilvēciskajām attiecībām, no tā, kas tieši tiks ievēlēts, jo pēdējie notikumi ļoti apgrūtinājuši partiju attiecības. Jebkurš līderis, politiskā šaha spēlētājs, saprot, cik liels ir risks palikt opozīcijā nākamajā Rīgas domē, sēdēt ar 700 eiro algu un neko nelemt. Tāpēc viņš kārtīgi padomās, pirms piedalīties šajā procesā," secināja politologs.

Kad prezidents izsludinās likumu "Par Rīgas domes atlaišanu", Centrālās vēlēšanu komisijas pienākums ir piecu dienu laikā izsludināt nākamo vēlēšanu datumu. Provizoriski, balsojums par galvaspilsētas pašvaldības jauno sastāvu varētu notikt 25. aprīlī.

Ziņu lente
0