Pentagons noraizējies par Krievijas un Ķīnas darbu Arktikā

© Sputnik / Владимир Баранов / Pāriet pie mediju bankasПогранзастава "Нагурское" пограничного управления ФСБ РФ по Архангельской области, расположенная на острове Земля Александры архипелага Земля Франца-Иосифа.
Погранзастава Нагурское пограничного управления ФСБ РФ по Архангельской области, расположенная на острове Земля Александры архипелага Земля Франца-Иосифа. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Aizsardzības ministrija nobažījusies – Krievija turpina militārās infrastruktūras paplašināšanu Arktikā.

RĪGA, 14. februāris – Sputnik. Pentagons nobažījies par ASV "galveno pretinieku" – Krievijas un Ķīnas ietekmes paplašināšanos Arktikā, paziņoja ASV Bruņoto spēku Ziemeļu štāba vadītājs Terenss O’Šonesijs, vēsta RIA Novosti.

Viņš konstatēja, ka Krievija "2019. gadā turpinājusi militārās infrastruktūras paplašināšanu Arktikā".

Атомный ледокол Арктика во главе каравана судов, идущего Северным морским путем. - Sputnik Latvija
Apstiprinātas Krievijas tiesības uz jaunām teritorijām Arktikā

"Gada laikā Krievija pagarinājusi esošās pacelšanās un nosēšanās joslas un uzbūvējusi jaunas vairākos aerodromos Galējos Ziemeļos," teikts militārpersonas rakstiskajā ziņojumā Senātam. Viņš pauda bažas arī par Krievijas lēmumu izvērst krasta kompleksu "Bastion" Čukotskas pussalā un raķetes "Oniks" pirmo startu. 

"Krievijas ziemeļaustrumos izvērsta, šī sistēma spēj ne tikai kontrolēt piekļuvi Arktikai caur Bēringa šaurumu, bet arī vērst triecienus pa sauszemes mērķiem dažos Aļaskas rajonos gandrīz bez brīdinājuma," atzīmēja O’Šonesijs.

Pentagona pārstāvis informēja arī par Ķīnas nodomu "ekspluatēt reģiona ekonomisko potenciālu".

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija neplāno nekādus uzbrukums. Viņš akcentēja: Krievijas draudus izdomājuši tie, kas vēlas iedzīvoties, pateicoties savai avangarda lomai cīņā ar Krieviju, saņemt par to kaut kādus bonusus un privilēģijas." Turklāt Maskava pēdējos gados regulāri norāda uz NATO bezprecedenta aktivitāti pie savām robežām un pauž bažas par alianses spēku paplašināšanos Eiropā.

Ziņu lente
0