Video

Saņemt vīzu un paspēt visu apskatīt 8 dienu laikā: ko tūristam iesākt Sanktpēterburgā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektronisko vīzu uz Sanktpēterburgu var itin vienkārši noformēt internetā, taču jums būs tikai 8 dienas, lai aplūkotu galvenās ievērības cienīgās vietas. Kurp doties vispirms? Trīs populārākās vietas Krievijas kultūras galvaspilsētā.

2019.gada jūlijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par elektronisko vīzu režīma ieviešanu Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijā no 2019.gada 1.oktobra. Septembra sākumā Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja sarakstu – 53 valstis, kuru pilsoņi var apmeklēt Ļeņingradas apgabalu saskaņā ar jauno sistēmu. Tajā iekļautas arī visas ES valstis.

Tiklīdz parādījās iespēja saņemt e-vīzu, ārzemnieki lielā skaitā sāka apciemot Krievijas kultūras galvaspilsētu.

Līdz 2019.gada beigām Krievijas Ārlietu ministrija izsniegusi 106 675 e-vīzas Pēterburgas apmeklējumiem. Līdz 2020.gada 30.janvārim tās izmantojuši 80 221 cilvēks.

Vienkāršoto režīmu visaktīvāk izmantoja igauņi – viņi noformējuši 30 tūkstošus vīzu un tās izmantojuši 25,3 tūkstoši cilvēku, Latvijas iedzīvotāji – 11 tūkstošus un 9,2 tūkstošus vīzu.

Vīzu iespējams noformēt KF Ārlietu ministrijas vietnē ne vēlāk kā četru kalendāro dienu laikā pirms iecerētā brauciena uz laiku līdz 30 dienām ar iespēju uzturēties Krievijā ne vairāk kā astoņas diennaktis. Konsulārā nodeva par e-vīzas noformēšanu netiek pieprasīta.

Sanktpēterburga ir ārkārtīgi skaista pilsēta ar bagātu vēsturi. Tajā ir vairāk nekā 200 muzeji. Kurus no tiem ieteicams apmeklēt cilvēkam, kurš ieradies te pirmo reizi? Un paspēt 8 dienu laikā? Paskatieties mūsu video!

Ziņu lente
0