"Nav smieklīgi": Skudra paziņoja, ka Rīga līdz rudenim var palikt bez budžeta

© Foto : Latvijas Universitāte Политолог Оярс Скудра
Политолог Оярс Скудра - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs Ojārs Skudra uzskata, ka notikumi Latvijas galvaspilsētā var šķist jocīgi, taču pilsētai ir grūti dzīvot bez budžeta, un, iespējams, tā ilgs līdz rudenim.

RĪGA, 12.februāris – Sputnik. Rīgas mērs Oļegs Burovs ar savu rīkojumu īstenojis vairākas budžeta iniciatīvas, neapstiprinot galvaspilsētas galveno finansiālo dokumentu 2020.gadam. Likums paredz, ka bez apstiprināta budžeta finansējums tiek veikts uz aizvadītā gada budžeta pamata. Virkne deputātu ir atteikušies strādāt ar tagadējo mēru, tāpēc Rīgas budžets nav apstiprināts, sarunā ar Sputnik Latvija konstatēja politologs Ojārs Skudra.

"Pēc vēlēšanām Rīgas dome politiski būs ārkārtīgi sadrumstalota – gadījumā, ja šīs vēlēšanas notiks. Solīja, ka savāks parakstus par to, lai Latvijas prezidents Egils Levits vēl trīs mēnešus neizsludinātu likumu par Rīgas domes atlaišanu. Ja tas notiks, jaunās vēlēšanas varētu būt, domājams, augustā. Tas viss ir diezgan smieklīgi, izņemot to, ka pilsētai būs grūti dzīvot bez budžeta," atzīmēja Skudra.

Iniciatīvu atlaist Rīgas domi decembrī izvirzīja apkārtējās vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Ierosinājumu viņš apamatoja ar pašvaldības nespēju pārvalstīt atkritumus. Likumprojekts "Par Rīgas domes atlaišanu" izgājis pirmo lasījumu Saeimā, nākamais ieplānots februāra vidū. Aizvadītajā nedēļā Burovs radīja tiesisku pamatu pašvaldības atlaišanai, organizējot trīs sēdes no vietas bez kvoruma.

Плохой анекдот: Скудра предупредил, что Рига может остаться без бюджета до осени
Ziņu lente
0