Politika

"Patīk ieklausīties cilvēkos ar pieredzi": Gobzems grasās dibināt jaunu partiju

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста медиков у здания Сейма. Депутат Сейма Алдис Гобземс
Акция протеста медиков у здания Сейма. Депутат Сейма Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz daudzām baumām par to, ka Gobzems pievienosies kādai no esošajām partijām, frakcijās nesastāvošais deputāts nolēmis gada laikā dibināt savu.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. 2019. gada februārī no partijas KPV LV izslēgtais Saeimas deputāts Aldis Gobzems grasās viena gada laikā dibināt jaunu partiju. Šādu vēlmi viņš pauda intervijā Latvijas Televīzijai, raksta Tvnet.lv.

Atbildot uz intervijas vadītāja jautājumu, kas tad kļūs par Gobzema sabiedrotajiem partijā, politiķis nenosauca konkrētus vārdus, taču uzsvēra, ka viņam "kā jaunam cilvēkam patīk ieklausīties cilvēkos ar pieredzi".

Mērķos, pie kuriem pieturēsies partija, Gobzems atzīmēja piedāvājumu pāriet pie tautas vēlēta prezidenta, kā arī pāreju pie jauktas vēlēšanu sistēmas. Viņš vēlētos, lai par deputātiem var kļūt cilvēki arī bez piederības kādai partijai, kā arī lai viņus var atsaukt no amata.

Gobzems pauda viedokli, ka tagadējā vēlēšanu sistēma "nostiprina politisko partiju karteli", kas nozīmē, ka principā nav svarīgi, par ko balsot.

Vērts atzīmēt,, ka pēc tam, kad Gobzems tika izslēgts no KPV LV, viņu izslēdza arī no Saeimas frakcijas, tādēļ dotajā brīdī parlamentā viņš strādā kā neatkarīgais deputāts.

Ziņu lente
0