Mazgadīgā Imantas šāvēja vecākiem nāksies samaksāt naudas sodu

© pixabay / bri-klennerПневматика
Пневматика - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vecāki tika sodīti par sliktu bērna audzināšanu un nevīžīgu pneimatiskā ieroča glabāšanu, ar kuru bērns šāva uz garāmgājējiem.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Deviņus gadus vecā zēna vecāki, kurš pērnā gada pavasarī Rīgas Imantas mikrorajonā izšāva no pneimatiskā ieroča sievietē ar bērnu ratiem, samaksās naudas sodu, vēsta LTV.

Pērnā gada pavasarī Imantas iedzīvotāja Jekaterina pastāstīja sociālajos tīklos, ka pastaigas laikā ar savu trīs mēnešus veco bērnu, uz viņu tika šauts.

Pēc tam, kad par šo gadījumu kļuva zināms plašākai sabiedrībai, Jekaterina sāka rakstīt arī citi Imantas iedzīvotāji. Izrādījās, ka no šīs mājas jau ir šauts uz mašīnām, dzīvniekiem un cilvēkiem. Noskaidrojās, ka vainīgais ir deviņus gadus vecs zēns.

Tika ierosinātas divas administratīvā pārkāpuma lietas, paziņoja Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas vadītājs Nikolajs Mitroščenko.

Дизельный поезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
Pasažieru vilciena apšaude Rīgā! Pasažiere pie loga nav cietusi brīnumainā kārtā

"Viena no tām par vecāku pienākumu nepildīšanu, audzinot bērnu. Administratīvā lietvedība aizgāja uz bērnu apakškomisiju. Pieņemts lēmums sodīt ar naudas sodu 50 eiro, un otrā administratīvā lietvedība pret bērna tēvu, kurš nevērīgi glabāja gaisa ieroci. Tur uzsākta administratīvā lietvedība, par ieroču aprites noteikumu pārkāpšanu. Tur soda sankcija no 35 eiro līdz 350. Ar vai bez ieroču konfiskācijas, bet šajā gadījumā tiks piemērota arī ieroču konfiskācija," atzīmēja viņš.

Bērna izdarības izmaksāja vecākiem 200 eiro.

Morālo kompensāciju, kā arī naudu par sabojāto apģērbu cietusī Jekaterina varēja saņemt tiesas kārtībā, taču viņa nolēma to nedarīt.

"Bet es neko nepanākšu, jo ģimene nav labvēlīga un diez vai kāds man kaut ko kompensēs," paskaidroja viņa.

Speciālu glabāšanu mazas jaudas pneimatiskajam ierocim likums neparedz. Vidēji gadā policija reģistrē aptuveni 70 gadījumus, kuros figurē pneimatiskie ieroči. Parasti – šaušana gaisā, uz dzīvniekiem un cilvēkiem. Bija arī pašnāvības mēģinājums.

Rīgas Austrumu slimnīcā pastāstīja, ka ar traumām, kas gūtas no pneimatiskajiem ieročiem, pie viņiem vēršas reizi divos mēnešos. Parasti šie ievainojumi ir ātri ārstējami, taču daži ievainojumi var būt ļoti bīstami.

Ziņu lente
0