Ķuzis: Valsts policija "nespēj sevi atražot"

© Sputnik / Sergey MelkonovПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn no darba Valsts policijā aizgāja divas ar pusi reizes vairāk cilvēku, nekā tika pieņemts darbam dienestā.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Pērn atlaisto policistu skaits pārsniedza dienestā pieņemto skaitu, pastāstīja šodien no amata aizejošais Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis, raksta Mixnews.lv.

Pērn dienestā tika pieņemti 244 policisti, atlaisti – 532. Visizplatītākie iemesli, kādēļ pretendentus neuzņem dienestā policijā, ir neizieti fiziskās sagatavotības un psiholoģiskie testi, veselības problēmas un problēmas ar biogrāfiju.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Pat neprot rakstīt bez kļūdām: Rīgas policijas priekšnieks sūdzas par jauniešiem

Galvenie iemesli, kādēļ policisti aiziet no dienesta, ir vēlme pēc pārmaiņām dzīvē, zems atalgojums un liela slodze.

Ķuzis pastāstīja, ka Valsts policijas koledža ik gadus var uzņemt aptuveni 250 cilvēkus. Taču uzņemšana koledžā automātiski nenozīmē, ka jaunietis kļuvis par policistu, jo viņam ir jāiziet vienu gadu ilgas mācības.

"Mums ir problēmas nevis ar pieņemšanu, bet ar atražošanu, jo mēs nevaram pieņemt 600 cilvēkus gadā," paskaidroja Valsts policijas priekšnieks.

Viņš pastāstīja, ka labas algas policijā bija tikai pirms 2008. gada krīzes. Izmeklētāji patlaban saņemt ne mazāk par 1000 eiro, savukārt patruļas policistu algas pagaidām ir zemākas, taču tuvāko gadu laikā tām arī ir jāsasniedz tūkstoti eiro. Pēc Ķuža sacītā, līdz ar situācijas uzlabošanos ekonomikā jāsāk domāt par jaunu algu sistēmu.

Ziņu lente
0