Brīvību vai desu: ko izvēlēsies Latvijas iedzīvotāji

CC0 / pixabay / Мясная продукция
Мясная продукция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā Latvijā pieaugusi to cilvēku daļa, kas piekrīt politisko brīvību ierobežošanai apmaiņā pret materiālās labklājības uzlabošanu.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Vairums Latvijas iedzīvotāju nepiekrīt apmainīt brīvību pret desu, lai gan to cilvēku skaits, kas ir gatavs atteikties no daļas politisko brīvību apmaiņā pret labklājības izaugsmi, gada laikā ir pieaudzis par ceturtdaļu.

Šādi iz SKDS pētījumu centra aptaujas dati, ko publicēja tā direktors Arnis Kaktiņš.

"Pēc dīvainajām straujajām pozitīvajām izmaiņām pagājušā gada nogalē, šogad iedzīvotāju gatavība mainīt "brīvību pret desu" ir vairāk pietuvinājusies 2014 – 2016. gadu līmenim.

Tomēr ilgtermiņa izmaiņas tik un tā vēl aizvien ir pozitīvas. Patlaban tikai 33% būtu gatavi augstākas materiālās labklājības dēļ atteikties no politiskajām brīvībām," uzrakstīja Kaktiņš.

​Esošais rādītājs (33%) ir nedaudz zemāks par 2016. gada rādītāju (36%), taču pērn par gatavību apmainīt brīvību pret desu paziņoja vien 24% aptaujāto. Taču kopumā puse respondentu vienā vai otrā mērā nepiekrīt apgalvojumam, ka atteikšanās no daļas politisko brīvību ir pieļaujama, lai nodrošinātu iedzīvotāju labklājības izaugsmi.

Ziņu lente
0