Latvijas tenisiste grasās uzstāties zem Vācijas karoga

© Foto : pexelsРакетка и теннисный мяч
Ракетка и теннисный мяч - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Talantīgā 17 gadus vecā Latvijas tenisiste Kamilla Bartone pauda neapmierinātību sociālajos tīklos par Latvijas Tenisa savienības darbu, tuvākajā nākotnē viņa grasās pāriet zem Vācijas karoga.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Par savu vēlmi un lēmumu Bartone paziņoja Instagram pēc fotogrāfijas parādīšanās Vācijas Tenisa federācijas (VTF) oficiālajā mājaslapā, kurā Kamilla atrodas vācu komandas Porsche Talent Team sastāvā, ko veido perspektīvākās Vācijas tenisistes.

Komentāros Bartones profilā tika uzdots jautājums – vai viņa jau spēlē par Vāciju un kādēļ tas viņai ir vajadzīgs? Kamilla atbildēja šādi: "Vēl nē, bet drīz spēlēšu… Jo viņi sniedz man atbalstu, kuru Latvijas Tenisa savienība nekad nav devusi. Es mīlu Vāciju, un tā rūpējas par mani."

VTF videoierakstā, kuru sagatavoja Porsche Talent Team veidošanai, Bartone runā angliski, un viņa ir vienīgā šajā komandā, kas nav vāciete.

Arī pati federācija precizē, ka Bartone "ir Latvijas tenisiste, taču jau kādu laiku trenējas Štutgartē un meklē iespēju naturalizēties".

Porsche Talent Team galvenā trenere Barbara Rittera raksturo komandu šādi: "Visām šīm meitenēm ir ļoti labs potenciāls un tās visas dara visu iespējamo, lai sāktu spēlēt profesionālā tūrē jau vistuvākajā nākotnē. Tagad viņas var pilnībā koncentrēties uz savas tenisa karjeras."

Pēdējā Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīrā Kamilla Bartone nonāca līdz ceturtdaļfinālam vienspēlē un spēlēja pusfinālā pāru spēlē. Turklāt pērn duetā ar krievieti Oksanu Šeļehmetjevu Kamilla uzspēlēja junioru Vimbldonas finālā, un pēcāk viņas uzvarēja junioru US Open 2019.

Vācu tenisa spēlētāji šobrīd ieņem augstas pozīcijas. Pietiek pateikt jau to, ka WTA reitinga simtniekā šobrīd ir piecas vācu tenisistes, savukārt Anželika Kerbere pirms četriem gadiem bija pasaules pirmā raķete (šobrīd divdesmitā).

Ziņu lente
0