Tanki Challenger Ādažu poligonā iznīcinājuši "pretinieku"

© Latvijas armija/Normunds Mežiņš, RJCВысадка военных стран НАТО на полигоне Адажи
Высадка военных стран НАТО на полигоне Адажи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas vēstniecība Latvijā parādīja, kā notika NATO kareivju savstarpējās mācības Ādažos: tika izšauts desmitiem tūkstošu patronu.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Savstarpējās NATO kareivju mācības Churcjill Camacho notika Latvijā un Igaunijā janvāra beigās, vēsta Rus.lsm.lv.

Ādažu poligonā, Latvijā, manevri notika no 27. līdz 31. janvārim. Mācībās piedalījās 360 kareivji no Lielbritānijas, pieci igauņi un pieci dāņi, kuri ir dislocēti Tapā, Igaunijā.

Manevru sākumā NATO kareivji no Lielbritānijas, Igaunijas, Kanādas, Latvijas, Dānijas, Polijas, Spānijas un Itālijas un militārā tika pārdislocēta uz Ādažiem.

Pārvietošana tika īstenota pa dzelzceļu, pēc tam ar NATO kontingenta transportu Latvijā.

Ierodoties Latvijas poligonā, kareivji sāka apgūt šaušanu ar kaujas tankiem Challenger 2, kā arī starptautiskā kontingenta vadīšanu. Šaušanas videoierakstu Lielbritānijas vēstniecība Rīgā publicēja savā Facebook lapā.

Manevru laikā tika iesaistītas 46 kāpurķēžu tehnikas vienības un 46 riteņu transportlīdzekļi.

Šaušanā tika izmantots 21 tūkstotis 5,56 mm kalibra patronu (kājnieku šaujamieroči), 74 tūkstoši 7,62 mm patronu (kājnieku kaujas izlūkošanas mašīnu ložmetēji), kā arī 646 155 mm kalibra lādiņi (artilērijas pašgājējiekārtas) un 360 120 milimetru lādiņi (kaujas tanku Challenger torņa lielgabali).

Iepriekš vēstīts, ka laikā no 2020. gada februāra līdz aprīlim Savienotās Valstis uz laiku nogādās Eiropā 20 tūkstošus karavīru līdz ar tehniku dalībai manevros "Eiropas aizstāvis 2020" (Defender Europe) un vairākās citās mācībās: "Ātrā atbilde" (Quick response), "Asmens trieciens" (Saber Strike), "Sabiedroto gars" (Allied spirit), "Dinamiskā fronte" (Dynamic front). Tā būs lielākā Savienoto Valstu karaspēka dislokācija Eiropā pēdējo 25 gadu laikā, informēja brigādes ģenerālis Šons Bārnabijs.

Церемония открытия военных учений Noble Partner в Грузии - Sputnik Latvija
Neko nenozīmē: Stoltenbergs par NATO mācību un Uzvaras 75.gadadienas svētku sakritību

Pēc mācībām amerikāņu karavīri atgriezīsies dislokācijas vietās ASV.

Pie tam ģenerālis, atbildot uz jautājumu par minēto mācību saikni ar Krievijas radītajiem draudiem, uzsvēra, ka mācības nav vērstas pret kādu konkrētu valsti, to mērķis esot uzlabot mijiedarbību un loģistiku dažādos līmeņos, un mācību mērķis būšot "stratēģiskā gatavība". Tiks novērtētas arī sabiedroto spējas Eiropā nepieciešamības gadījumā nodrošināt loģistiku, konstatēja ģenerālis.

Mācībās "Defender Europe" piedalīsies aptuveni 37 tūkstoši karavīru no dažādām valstīm. ASV bruņotie spēki plāno izmantot mācībās 13 tūkstošus tehnikas vienību.

Maskavā atzīmēja, ka "Defender Europe" ir "tukša resursu izšķiešana un jaunu sadales līniju radīšana".

Ziņu lente
0