Politika

Tādu mēru Rīga nav redzējusi 800 gadus: Ušakovs nosauca Burovu par "nodevības seju"

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Олег Буров на переговорах с делегацией Москвы
Мэр Риги Олег Буров на переговорах с делегацией Москвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs pārmet Oļegam Burovam sazvērestību ar nacionālistiem, lai palīdzētu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem atlaist Rīgas domi.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs nosaucis pašreizējo Rīgas pašvaldības vadītāju Oļegu Burovu par "nodevības seju", kādu pilsēta ne reizi nav redzējusi savā vairāk nekā 800 gadus ilgajā mūžā.

Šādi Nils Ušakovs komentēja Burova plānus sasaukt trīs domes sēdes bez kvoruma – tas nodrošinās pamatu domes atlaišanai.

"Nodevības seja. Kad kļuva skaidrs, ka par "atkritumu krīzi" Rīgas domi pēc likuma atlaist neizdosies, talkā nāca Burovs. Droši vien absolūti nesavtīgi. Viņš vienojās ar nacionālistiem & Co par to, kā palīdzēt ministram Pūcem. Mērs Burovs pats trīs reizes sasauc sēdes, pats arī norauj kvorumu un tādējādi dod Saeimai jaunu iespēju atlaist galvaspilsētas domi. Un par to Burovs saņems iespēju, ar to pašu nacionālistu atbalstu, vēl vismaz 2 vai pat veselas 3 nedēļas palikt mēra kabinetā. Mērs, kas ir nodevis domi un pilsētu - tādu Rīga vēl nav pieredzējusi nekad savu 800 gadu pastāvēšanas laikā!" Ušakovs sašutumā paziņoja savā lapā Facebook.

Iepriekš vēstīts, ka 5. februārī preses brīfingā Oļegs Burovs paziņoja: partijas "Gods kalpot Rīgai" frakcija vienojusies par kopīgiem soļiem ar domes opozīciju – tiks sasauktas trīs sēdes, kas nenotiks kvoruma trūkuma dēļ. Divas no tām jau notikušas 5. februārī. Šodien paredzēta trešā sēde.

Лифт - Sputnik Latvija
Politika
Liftu lieta: krimināls ar politisku nokrāsu

Pamatojot savu lēmumu, Rīgas mērs paskaidroja, ka GKR bijušie partneri – "Saskaņas" partijas frakcija faktiski organizējusi domes darba sabotāžu. Viņš atgādināja, ka no brīža, kad "Saskaņa" un bloks "Rīgai!" izvirzīja GKR ultimātu par mēra kandidatūras maiņu, nav notikusi neviena komitejas sēde budžeta pieņemšanai. Budžeta izskatīšana, kas bija ieplānota 29. janvārī, tika atlikta uz 6. februāri, bet pēc tam pat svītrota no dienas kārtības.

"Saskaņa" informēja, ka neplāno izskatīt budžetu ar šo mēru.

Ziņu lente
0