Politika

Rīgas mērs izšķīries par domes pašlikvidāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovДепутат Рижской думы от партии "Честь служить Риге", экс-мэр Риги Олег Буров
Депутат Рижской думы от партии Честь служить Риге, экс-мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Oļegs Burovs vienojies ar opozīciju sasaukt trīs domes sapulces bez kvoruma – tas radīs juridisku pamatu pašvaldības atlaišanai.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Rīgas mērs Oļegs Burovs un viņa partijas biedri preses brīfingā 5. februārī informēja, ka plāno sasaukt trīs pašvaldības sēdes bez kvoruma, lai sniegtu likumīgu pamatu domes atlaišanai.

Burovs paziņoja žurnālistiem, ka "Gods kalpot Rīgai" frakcija vienojusies par kopīgiem soļiem ar domes opozīciju – tiks sasauktas trīs sēdes (viena no tām jau notikusi vakar – tajā ieradās 22 deputāti no 60), kas nevarēs notikt kvoruma trūkuma dēļ. Trešā sēde ieplānota šodien, 6. februārī.

Pamatojot savu lēmumu, Rīgas mērs paziņoja, ka rīdzinieki nav pelnījuši deputātus, kuri atsakās strādāt un pretojas iedzīvotāju interesēm. Partneru darbības politiķis raksturoja kā sabotāžu.

Политолог Филипп Раевский - Sputnik Latvija
Politika
Politologs paskaidroja, kādu skādi Rīgas domē Burovs nodarījis "Saskaņai"

Burovs runā par to, ka no brīža, kad "Saskaņa" un bloks "Rīgai!" izvirzīja GKR ultimātu par mēra kandidatūras maiņu, nav notikusi neviena komitejas sēde budžeta pieņemšanas jautājumā. Budžeta izskatīšana, kas sākotnēji bija ieplānota 29. janvārī, tika atlikta līdz 6. februārim, taču vēlāk tika svītrota no dienas kārtības. "Saskaņa" uzsver, ka neplāno izskatīt budžetu, ja mēra posteni ieņem O.Burovs.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par to, ka Saeimā jau nākamnedēļ tiks izskatīts likuma "Par Rīgas domes atlaišanu" projekts, Oļegs Burovs paziņoja: šo likumprojektu, kura pamatā ir "atkritumu krīze", GKR uzskata par politisku, tiesiski nepamatotu (to apstiprināja arī nesenā diskusija Saeimas Budžeta un finanšu komisijā, kuru laikā parlamenta juridiskā biroja pārstāvis paziņoja, ka likumu par domes atlaišanu iespējams apstrīdēt Satversmes tiesā).

Savukārt trīs nenotikušas pašvaldības sēdes dod Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai likumīgu pamatu pašvaldības atlaišanai.

Ziņu lente
0