EP deputāte pārmet Lietuvas valdošās partijas līderim atbalstu "Krievijas projektiem"

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвропейский парламент
Европейский парламент - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāte Rasa Juknevičiene komentēja Valsts drošības departamenta pārskatu un pauda savu viedokli par citiem "draudiem".

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāte no Lietuvas Rasa Juknevičiene uzskata, ka lielāko nacionālo apdraudējumu valstij nes Lietuvas valdošās partijas "Lietuvas Zemnieku un zaļo savienība" Ramūns Karbauskis un premjerministrs Sauļus Skvernelis, vēsta Sputnik Lietuva.

Politiķe sniegusi komentārus Valsts drošības departamenta (VDD) un Aizsardzības ministrijas operatīvo dienestu Otrā departamenta pārskatam un novērtējusi draudus – viņasprāt, "viss uzrakstīts pareizi".

"Tomēr lielākos draudus mūsu nacionālajai drošībai nes Karbauskis ar Skverneli. Pirmais – tāpēc, ka atbalstīja un turpina atbalstīt visus Kremļa projektus, jo viņam ir krieviska izpratne par demokrātiju un politiku. Tāpēc Kremlim nevajag iejaukties vēlēšanās Lietuvā. Otrais vienkārši sīki krāpjas ar ceļiem un iekārto darbā savējos," Juknevičiene uzrakstīja savā lapā Facebook.

Iepriekš VDD savā pārskatā nosauca Krieviju par "lielākajiem draudiem Lietuvas drošībai un ārpolitikai". Par lielāko risku uzskata Krievijas ietekmi republikas enerģētikā, piemēram, Krievijas SDG piegādēs Lietuvas gāzes tirgū. Pie tam specdienesti atzina, ka Maskava nav iejaukusies prezidenta vēlēšanās 2019.gadā, bet gan tikai novērojusi.

Купола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Lietuvas specdienesti uzskata Krieviju par lielāko apdraudējuma faktoru

Tāpat specdienesti uzskata, ka Lietuvu "apdraud" Ķīna un tās investīcijas, Baltkrievijas AES, kā arī Krievijas centieni "paplašināt savu ietekmi Rietumos" ar "parlamentārās diplomātijas" līdzekļiem.

Rasa Juknevičiene ir partijas "Tēvijas savienība – Lietuvas kristīgie demokrāti" biedre. Konservatori tradicionāli demonstrē domstarpības ar LZZS. Viņi ir pazīstami arī ar krasi rusofobiem izteikumiem, kritizē valdošās partijas iniciatīvas un nāk klajā ar radikāliem ierosinājumiem.

Ziņu lente
0