Politika

Reizniece-Ozola: strīds VDD ēkas dēļ – priekšvēlēšanu kampaņas elements

© Foto : pixabay.comБерезы зимой
Березы зимой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīciju par koku saglabāšanu bijušā velotreka "Mars" teritorijā Partija "Attīstībai/Par!" izmanto savā Rīgas domes priekšvēlēšanu kampaņā, uzskata Dana Reizniece-Ozola.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Aktīvisti, kuri cenšas nepieļaut Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas celtniecību Teikā, rīkojas politiskās partijas "Attīstībai/Par!" interesēs, Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) radio Baltkom ēterā.

Vairāk nekā desmit gadus bijušā velotreka "Mars" teritoriju ieskāva žogs, tā stāvēja tukša. Pērnā gada decembrī vietnē Manasbalss.lv tika publicēta petīcija, kuras autori aicināja pārtraukt koku izciršanu un iekārtot velotreka vietā partu. Rekordīsā laikā petīcija savāca vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu, to bija plānots iesniegt izskatīšanai Saeimā, taču noskaidrojās, ka šajā vietā pacelsies VDD jaunā ēka.

Деревья на фоне голубого неба весной - Sputnik Latvija
Specdienesta intereses stāv augstāk par sabiedrības: kādēļ VDD neļaus iekārtot parku Teikā

Reizniece-Ozola uzskata, ka valsts un aktīvistu konfrontācija radīta mākslīgi, jo plāni par infrastruktūras būvdarbiem Teikā bija zināmi jau sen.

Politiķe konstatēja, ka domstarpībās saskata Rīgas domes priekšvēlēšanu kampaņas elementu. Būdama finanšu ministra postenī, Reizniece-ozola satikās ar iniciatīvas autoriem un paskaidroja, ka šajā vietā plānoti nacionālas nozīmes infrastruktūras būvdarbi, tajos jau ieguldīti līdzekļi no budžeta, un valdība pieņēmusi galīgu lēmumu. Viņa atgādināja, ka dažas partijas, piemēram, "Attīstībai/Par!" priecājas par tādām iniciatīvām, kas dod iespēju demonstrēt cīņu par kokiem.

Rīgas mēra posteņa kandidtāts Mārtiņš Staķis ("Attīstībai/Par!") patiešām ticies ar petīcijas autoriem, taču paskaidroja, ka tikšanās notikusi pēc personīgas iniciatīvas, bez partijas pilnvarām.

Uz piezīmi par to, ka parka saglabāšanu bijuša velotreka vietā atbalsta sabiedriskie aktīvisti un kustības, Reizniece-Ozola atbildēja, ka apšauba viņu neatkarību.

У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Bordāns par jauno VDD ēku: es to redzētu labāk kā parku

Jautājums par VDD ēkas celtniecību radījis arī iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) un tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) konfliktu – Bordāns paziņoja, ka neatbalsta ēkas celtniecību un šī situācija ir vēl viens arguments par labu specdienestu apvienošanai, ko ierosina JKP. Tas savukārt radīja asu premjerministra Krišjāņa Kariņa reakciju, kurš paziņoja: viņa valdības laikā Latvijā saglabāsies trīs specdienesti.

Tiesa, saskaņā ar portāla Jauns.lv datiem, konfliktam ir ekonomisks, nevis politisks pamats: parku bijušā velotreka vietā vēlētos redzēt dzīvojamā kompleksa "Jaunā Teika" attīstītāji.

Šodien Saeimas prezidijs nodevis pilsoņu petīciju Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai.

Ziņu lente
0