Arī latviešus sāk dzīt prom: pēc Brexit Lielbritānijā aktualizē valsts valodas jautājumu

© Sputnik / Dzhastin Griffits-Uillyams / Pāriet pie mediju bankasВеликобритания вышла из ЕС
Великобритания вышла из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Runājiet angliski vai vācieties prom" – sludinājums ar šādu saturu parādījies uz kādas mājas Lielbritānijas Norfolkas grāfistē.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Apdzīvojušies Lielbritānijā Latvijas valstspiederīgie tagad, acīmredzot, uz savas ādas var izjust, kā tas ir, kad tevi apspiež tavas dzimtās valodas dēļ.

Sludinājums "Happy Brexit Day" parādījās uz kādas Noridžas pilsētas mājas Norfolkas grāfistē, raksta Bb.lv.

Великобритания вышла из ЕС - Sputnik Latvija
Kredīti, braucieni, muita, mācību maksa: Latvijas ĀM pastāstīja par dzīvi pēc Brexit

"Beidzot mēs esam atgriezuši savu dižo valsti un tagad vēlamies izskaidrot dažas lietas šīs mājas iemītniekiem. Mēs netoleranti attiecamies pret cilvēkiem, kuri runā jebkurā citā valodā, izņemot karalienes Elizabetes valodu, kura ir angļu. Angļu valoda ir vienīgā valoda, kurā šeit runā. Ja gribat runāt citā valodā, vācieties prom uz savu dzimteni, lai arī no kurienes jūs nebūtu atbraukuši. Un dodiet dzīvot jūsu ieņemtajā dzīvoklī angļiem, kā tas bijis pirms tam, kad jūs aizpildījāt mūsu dižo zemi," tika rakstīts sludinājumā.

Pie tam šis iesniegums nebija vienīgais, papīri tika izkārti uz ugunsdzēsības skapjiem katrā daudzstāvu mājas stāvā.

Tiek atzīmēts, ka, visticamāk, šajā mājā tiek piešķirts sociālais mājoklis. Parasti šādās mājās dzīvokļus piešķir ģimenēm ar zemu iztikas līmeni, un maksa par mājokli tajos ir minimāla.

Vietējās varasiestādes jau ir reaģējušas uz šo gadījumu, apsolot tikt skaidrībā ar situāciju. Pilsētas varasiestādes paziņoja, ka Noridža vienmēr ir bijusi viesmīlīga pilsēta un tur necietīs ksenofobijas izpausmi.

Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas ĀM pastāstīja, ko vēlas pēc Brexit. Un pieticīgi atgādināja par tirdzniecību

Grāfistes policija jau ir informēta un veic izmeklēšanu.

Noridžas pilsētas padomes loceklis Maiks Stonards nosodīja šo "riebīgo plakātu" un paziņoja, ka tas ir "noziegums uz naida pamata".

Kā jau iepriekš Sputnik Latvija intervijā stāstīja latvietis Valdemārs K., kurš kopā ar sievu dzīvo Anglijas industriālajā Pīterboro pilsētā, Anglijā ir tādas pilsētas, kur pusi iedzīvotāju veido migranti. Fabrikā, piemēram, strādā 500-600 cilvēku, un tikai divi no tiem ir angļi. Tajā runā tikai krieviski un latviski. Viņi nemācās un nezina angļu valodu.

Piektdien, 31. janvārī, plkst. 23:00 Lielbritānija oficiāli pameta Eiropas Savienību pēc trīs ar pusi gadiem pēc referenduma par izstāšanos. Saskaņā ar Latvijas ĀM datiem, Lielbritānijā dzīvo 117 tūkstoši Latvijas valstspiederīgo.

Ziņu lente
0