Blaumaņa ielā ierobežos satiksmi: iedzīvotāji nevarēs izbraukt no saviem pagalmiem

© Sputnik / Sergey MelkonovНа один день улица Тербатас в Риге стала пешеходной.
На один день улица Тербатас в Риге стала пешеходной. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperimenta ietvaros Rīgā, sestdien, 1. februārī, kārtējā ielā tiks ierobežota satiksme: uz veselu dienu tā kļūs pieejama tikai gājējiem un velosipēdistiem.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Sestdien, 1. februārī, Blaumaņa iela Rīgā tiks pilnībā nodota gājēju rīcībā, vēsta Riga.lv.

Transporta piekļuve ielai tiks ierobežota no plkst. 8:00 līdz 20:00. Savukārt mašīnu tur ir aizliegts novietot jau kopš piektdienas, 31. janvāra, plkst. 20:00.

Cilvēkiem, kuri dzīvo Blaumaņa ielā un novieto savas mašīnas iekšpagalmos, vajag iepriekš izplānot savu dienu tā, lai līdz plkst. 10:00 izbrauktu no pagalma un atgrieztos tikai ap 20:00. Autovadītāji, kuri iegādājās mēneša abonementu vai kuriem ir Rīdzinieka karte, varēs atstāt automobili bez maksas tuvumā esošajās maksas autostāvvietās.

Plkst.11.00 Blaumaņa ielas, Kr.Barona ielas un Pērses ielas skvērā Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs kopā ar Satiksmes departamenta vadību, pilsētplānotāju Viesturu Celmiņu un pārstāvjiem no apvienības "Pilsēta Cilvēkiem" un Rīgas Centra attīstības biedrības informēs par plānotajiem mobilitātes pasākumiem un šā gada prioritārajām iecerēm satiksmes jomā.

Šoreiz pasākumā aicina piedalīties uzņēmējus. Viņus aicina nestāvēt ēnā un izdomāt kaut ko interesantu priekš akcijas, kā arī lietderīgu savam biznesam.

Ceturtajā janvārī Rīgā satiksmi ierobežoja Tērbatas ielā. Toreiz arī sākās eksperiments, kura ietvaros dažas pilsētas ielas uz kādu laiku kļūs par gājēju ielām. Eksperimenta jēga – slēgt autosatiksmi kādā no Rīgas centrālajām ielām, atstājot uz braucamās daļas gājējus, velosipēdistus un sabiedrisko transportu.

Rīgas mērs Oļegs Burovs toreiz pārgrieza simbolisko lenti, kura atklāja gājēju kustību uz ielas un uzstājās ar runu par to, ka Rīgas domei ir ļoti svarīga pilsoņu reakcija uz pilsētā veiktiem eksperimentiem.

Ziņu lente
0