Veterāni Latvijā saņems 75 tūkstošus rubļu par godu 9. maijam

© Sputnik / Sergey MelkonovВетераны войны зажгли партизанский костер
Ветераны войны зажгли партизанский костер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par godu Uzvaras 75. gadadienai veterāni saņems lielākas vienreizējās izmaksas, nekā parasti – 75 tūkstošus rubļus; tas skar arī tos, kas pastāvīgi dzīvo Baltijas valstu teritorijā.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. KF vadītājs Vladimirs Putins uzdeva Ministru kabinetam līdz 1. martam sniegt piedāvājumus par vienreizējām izmaksām Lielā Tēvijas kara invalīdiem un veterāniem, tiek ziņots Kremļa mājaslapā. Iepriekš prezidents paziņoja, ka katrs veterāns saņems 75 tūkstošus rubļu, savukārt civiliedzīvotāji, kas strādāja frontes aizmugurē, – 50 tūkstošus.

Maskavā notika organizēšanas komitejas "Uzvara" 41. sēde. Tās noslēgumā prezidents Vladimirs Putins izdeva dekrētu sagatavot un iesniegt noteiktajā kārtībā piedāvājumus par vienreizējo izmaksu par godu 75. gadadienai Uzvarai 1941. – 1945. gada Lielajā Tēvijas karā.

Izmaksas ir paredzētas Lielā Tēvijas kara veterāniem un invalīdiem, bijušajiem fašistu un to sabiedroto izveidoto koncentrācijas nometņu, geto un citu piespiedu uzturēšanas vietu nepilngadīgajiem gūstekņiem. Tāpat izmaksas saņems to kareivju atraitnes (atraitņi), kuri gāja bojā kara laikā ar Somiju, Lielā Tēvijas karā, kara laikā ar Japānu, Lielā Tēvija kara mirušo invalīdu un veterānu, bijušo nacistu koncentrācijas nometņu, cietumu un geto pilngadīgo gūstekņu atraitnes (atraitņi).

Писатель и публицист, лидер Партии Великое Отечество Николай Стариков    - Sputnik Latvija
Politiķis: Vašingtona nobijusies no cilvēkiem ar veterānu portretiem

Vienreizējās izmaksas saņems Krievijas pilsoņi, kuri pastāvīgā dzīvesvieta ir KF, kā arī tie, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Vladimirs Putins iepriekš paziņoja, ka vienreizējā izmaksa par godu 75. gadadienai Uzvarai Lielajā Tēvijas karā veterāniem un visām tiem pielīdzinātajām kategorijām sastādīs 75 tūkstošus rubļu, savukārt tiem, kas strādāja frontes aizmugurē – 50 tūkstošus rubļu. Parasti vienreizējās izmaksas par godu Uzvaras gadadienai sastāda 10 tūkstošus rubļu veterāniem un 5 tūkstošus rubļu tiem civiliedzīvotājiem, kas strādāja frontes aizmugurē.

Saskaņā ar 2019. gada 1. novembra datiem, Krievijas teritorijā dzīvoja 60 842 Lielā Tēvijas kara dalībnieki un invalīdi, tiem pielīdzinātās personas un viņu ģimenes locekļi ir gandrīz 1 089 000 cilvēku.

Ziņu lente
0