Franči lūdz Krimas varasiestādēm palīdzēt ar pārvākšanos uz Krievijas pussalu

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasДевушка в кафе на Массандровском пляже в Ялте
Девушка в кафе на Массандровском пляже в Ялте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas pilsoņi palūguši Krimas parlamentam tuvāk iepazīstināt viņus ar pussalu un palīdzēt pārcelties uz turieni.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Franči, kuru radinieki emigrēja no Krimas 1920. gados, palūdza pussalas varasiestādēm sniegt iespēju atgriezties senču zemē, vēsta RIA Novosti.

Pēc Tautas diplomātijas un tautu attiecību lietu komitejas vadītāja Jurija Gempeļa sacītā, grupa franču lūdz iepazīstināt viņus ar Krimu un palīdzēt viņiem pārcelties uz Krievijas pussalu.

Krimā jau gaida Francijas pilsoņus. Viņus iepazīstinās ar vietējo vēsturi, Krimas varonīgo pagātni. Gempeļs atzīmēja, ka Krimā reiz bijusi liela franču diaspora.

Открытие самого большого в Крыму ледового катка - Sputnik Latvija
Pie "okupantiem" ciemos nebrauc: ukraiņi un Latvijas iedzīvotāji atzinuši Krimu

Interesanti, ka kopš Krimas atgriešanās Krievijas sastāvā, kas notika pēc referenduma 2014. gadā, vairāk nekā 50 tūkstoši Ukrainas pilsoņu pārvācās dzīvot uz republiku. Par to stāstīja Krimas parlamenta spīkers Vladimirs Konstantinovs.

Pēc viņa sacītā, daudzi ukraiņi pārceļas uz Krievijas Krimu, jo viņiem pussalā ir radi, draugi un nekustamais īpašums, kuram nekas nedraud.

Tāpat atgādināsim, ka daudzi ukraiņi apmeklē Krimu kā tūristi. 2019. gadā pussalu kopumā apmeklēja 7,43 miljoni tūristu, un tieši ukraiņi ieņem līderpozīcijas ārzemju pilsoņu vidū – 1,1 miljons cilvēku. Tāpat pussala ir populāra igauņu vidū, bet ir arī viesi no Latvijas, ASV, Taizemes un Gruzijas.

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma 2014. gadā. Tā gada martā plebiscītā 96,77% Krimas Republika vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iestāšanos Krievijas Federācijas sastāvā. Referendums notika pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, absolūti atbilstoši starptautiskajām tiesībām un ANO Reglamentam nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju. Kremlī vairākkārt uzsvēruši, ka Krimas jautājums ir slēgts neatgriezeniski.

Ziņu lente
0